Segueix-nos F Y T R

Gràcies, Francisca

Existeixen institucions al capdavant de les quals s'hauria de poder escriure, en lletres ben grosses i sense complexos, «Aquí s'ha fet una bona gestió», si més no per recordar als que vendran i agafaran el relleu dels que se'n van la magnífica feina efectuada, les hores manllevades a la son, la generositat sens límit. Aquest és el cas, al nostre parer, de l'Institut Balear de la Dona, organisme al front del qual ha estat durant aquests darrers tres anys Francisca Mas Busquets.

Una simple ullada a la darrera memòria de l'Institut ens pot donar una idea de la formidable tasca efectuada per l'equip de na Francisca: cooperació i participació social, campanyes de sensibilització, salut i qualitat de vida, drets humans, formació i cultura... Són moltes les beneficiàries del treball de l'Institut que saben que no ens estam referint a simples epígrafs, a una enumeració més o menys freda i desdibuixada de bones intencions a les quals ens té acostumats l'aparell burocràtic en qualsevol de les seves manifestacions. El colofó a tot això és, sens dubte, el recentment inaugurat Casal de Dones del carrer Foners, un espai de trobada per a les dones que saben que el dret a la igualtat és una conquesta democràtica i, com a tal, irrenunciable.

Francisca Mas ha fet seus aquests postulats des de l'obertura de mires, des d'una pregona senzillesa que ha captivat totes les persones que han treballat al seu costat. Divendres passat algunes de les més íntimes i acostades tinguérem ocasió de retre-li un petit homenatge a les instal·lacions del Club Nàutic de Cala Nova. Fou un acte sobri i amical, desproveït de qualsevol mena de protocol, segurament un reflex més de la manera de fer i sentir que ella ens ha transmès al llarg d'aquests tres il·lusionadors anys. A l'acabament de la festa es mostrà emocionada i agraïda, mes també trista: seria bo que qui agafàs aquesta torxa ho fes de la mateixa manera que ho ha fet ella, amb ganes de transformar veritablement el món, de retornar a la dona la dignitat que encara massa sovint ens negam a reconèixer-li.

Gràcies per tot, Francisca.
Miquel Àngel Lladó Ribas (Grup d'Homes contra la Violència Masclista).

+ VIST