Segueix-nos F Y T R

El dret a la vida, anterior a l'estat

|

La tutela del bé fonamental de la vida humana i del dret a viure és “la base de la seguretat jurídica i de la justa convivència” i “forma part essencial de les obligacions de l'autoritat” que ha de “recollir la demanda que està present en la societat”.

“El dret a la vida, que no és una concessió de l'Estat, és un dret anterior a l'Estat mateix i aquest té sempre l'obligació de tutelar-lo”, afirmen els bisbes espanyols.  

Per això, consideren que “tot atemptat contra la vida de l'home és també un atemptat contra la raó, contra la justícia, i constitueix una greu ofensa a Déu” i afegeixen -una vegada més recordant l'Evangelium vitae de Joan Pau II- que l'ésser humà “ha de ser respectat i tractat com persona des de l'instant de la seva concepció”, moment des del qual “se li han de reconèixer els drets de la persona, principalment el dret inviolable de tot ser humà innocent a la vida”.

Sembla que el principal partit de l'oposició està molt lluny de comprendre això. I el del Govern, si ho comprèn, no sembla voler aplicar-ho realment.

Juan García.

+ VIST