Segueix-nos F Y T R

Concert... per la llengua?

|

Deu fer dos mesos vaig veure l’anunci d’un concert força interessant a Pollença titulat “Concert per la Llengua”. Il·lusionat vaig pensar “Qui ho organitza?” però sobretot, veient que venia un grup com Aspencat, “Que costa l’entrada?”. El preu em semblà una mica alt però bé, aquest no és el tema. La qüestió és que mirant els organitzadors només hi vaig veure el nom de Trui Teatre.

És com a mínim curiós que una empresa que ha fet poc, per no dir res, pel català organitzi un “Concert per la Llengua”. Una empresa que té tota la informació per Internet en castellà, essent de Mallorca. Però pitjor és rebre un fulletó informatiu del concert “per la llengua” on s’hi pot llegir “terrazas”, a un plànol del concert. I més encara obrir l’esdeveniment a Facebook i trobar-ho tot ple d’errades ortogràfiques com “estaràn”, “próximament” o veure escrit, a la pàgina de Ticketea,  “event”. Sense cap pudor ni vergonya.

Crec, sincerament, que tenen tot el dret del món a organitzar un concert, a dur-hi qui vulguin i a posar el preu de l’entrada que trobin més convenient. Però que després de totes aquestes raons encara vulguin muntar un “Concert per la Llengua” em sembla insultant cap a les organitzacions i col·lectius culturals de Mallorca que ens dedicam voluntàriament i sense esperar res a canvi a intentar millorar una mica la situació del català a la nostra terra. Queda dit.

+ VIST