Segueix-nos F Y T R

Crida als homes: el 8M, la Vaga també ens toca

|

Els homes que ens qüestionam activament el que suposa la masculinitat en el nostre entorn, donam suport a la Vaga Feminista del proper 8 de març de 2018. A més, proposam als homes que col·laborin i participin de les diverses reivindicacions. És una gran oportunitat perquè els homes ens impliquem. I no només abans i durant el 8 de març, sinó durant tot l'any.

La vaga es produirà en tots els sectors i a diferents nivells: cures, consum, laboral i estudiantil. I el seu objectiu principal és demostrar al món, als governs i a la societat que les dones són imprescindibles perquè el món funcioni.

Des de la nostra lluita i recerca estam convençuts que cal visibilitzar i valorar la importància que tenen les feines i responsabilitats domèstiques, així com les de les Cures; històricament i socialment assignades des del patriarcat a les dones aprofitant-se així de les seves energies i temps.

És una oportunitat històrica perquè els homes també reivindiquem l'inici de la fi de les desigualtats i el nostre dret a ser responsables, afectius, sensibles i Curosos; mostrant el nostre suport a múltiples mesures que facilitin la diversitat i la igualtat real i efectiva entre homes i dones.

Aquests paràgrafs encapçalen un document que es titula: CRIDA ALS HOMES A SUMAR I COL·LABORAR AMB LA VAGA FEMINISTA DEL 8M.

El 8 de març, els homes hem de ser curosos una vegada més i amb prou fermesa i convenciment, sobre el paper i la responsabilitat de les dones a la nostra societat. Per tant, tampoc des d’aquesta crida, per part nostre, no es cerca el protagonisme, ni estar en primera línia. Hi estam habitualment i a molts dels espais i llocs.

El dia de la Dona és definitivament una data prou sòlida per a adonar-nos de la importància i necessitat de reconèixer els nostres privilegis, dins del context del Patriarcat, i assumir que cal cedir, que cal admetre que la nostra posició de domini, de poder, que s’esten massa arreu, en múltiples vessants i situacions, puguem identificar-la dintre nostre, iniciant un canvi que ens humanitza. L’alliberament que ens indiquen els feminismes, també ens aporten beneficis i ajuden a viure i créixer en llibertat.

Són tot un grapat, les indicacions a les que en convida el manifest, potser en algunes ens podem identificar i expressar tot el suport a la vaga de les dones del proper 8 M. A nosaltres els homes també ens toca aquesta vaga: Ens toca donar suport, fer-nos conscients, ho podem fer des de molts aspectes.

Fer de pare de manera totalment corresponsable. Assumir amb la mateixa coresponsabilitat la tasca de cures, tan habitualment encarregada a les dones, ara el dia de la vaga i tots els dies de l’any, els homes cal que fessem el pas vers les cures, de petits, malalts, dependents i grans. Tota una dimensió on desenvolupar i viure plenament el ser home i sentir-se plenament inserits en una vida de responsabilitats col·lectives i socials.

Com a company, com a amic, com empresari, si ets professor,.com soci en un àmbit on tens al teu costat a dones, fes un pas i cedeix el teu esforç per tal que elles puguin deslliurar-se de les obligacions formals i puguin estar activament a la vaga.

Als homes hi guanyem amb tot el que vénen assolint les lluites dutes al davant des dels feminismes. Hi múltiples exemples i fets que ho demostren. Deixem la nostra ceguera i sobretot els nostres llocs privilegiats, per poder caminar digna i igualitàriament amb les dones i companyes que ens venen mostrant el camí. Deixem de ser còmplices del que suposa la violència estructural, dissenyada i reforçada de forma permanent per part del sistema patriarcal.

Ara el dia de la dona, ens cal un acte de responsabilitat i suport a la Vaga de les Dones. També cada dia, tot l’any, en toca fer el camí per desfer-nos dels privilegis de la masculinitat acrítica.

+ VIST