Segueix-nos F Y T R

Antich evita parlar de la crisi del partit i demana «silenci» als crítics

Vol que el PSIB estigui cohesionat per afrontar les europees

| Palma |

Francesc Antich declinà ahir fer qualsevol tipus de valoracions sobre la crisi interna que afecta la seva formació política, arran del procés de nomenaments que ell mateix ha gestionat. A través del seu gabinet de premsa el secretari general del PSIB demanà als «crítics» -com ara els dirigents de l'agrupació de Calvià- que els debats es produeixin en clau interna i una vegada s'hagin celebrat les eleccions europees del pròxim 13 de juny. Antich vol que el partit estigui cohesionat i afronti «amb il·lusió» la campanya electoral.

Diumenge vinent el comitè federal del PSOE aprovarà la llista definitiva que estarà encapçalada per Josep Borrell i comptarà, en principi, amb Teresa Riera al número 23 de la candidatura. En relació al calendari socialista, el 6 de maig es reunirà l'executiva del PSIB, que obrirà el procés congresual. Amb tota probabilitat, el Congrés de Balears es farà entre els dies 10 i 12 de juny, una setmana després del federal. El de Mallorca seria a la tercera setmana de juny.

Precisament en relació a aquests congressos, Joaquín Bellón, senador i un dels possibles aspirants a la secretaria general de la Federació Socialista de Mallorca (FSM), manifestà que la línia que ha d'encetar el PSIB és la mateixa que impulsa Zapatero, i que passa per construir «un partit plural, obert i en què no s'exclogui ningú».

Bellón va reconèixer que el partit està immers en un «gran embolic» i assegurà que, de cara al Congrés de l'FSM, la seva agrupació (Palma-Ponent) no té previst pactar amb cap altre sector que pugui optar a la direcció insular.

+ VIST