Segueix-nos F Y T R

Educació emprarà els instituts per impartir ensenyament d'adults

La mesura pretén donar resposta al creixement de la demanda

| Palma |

El Govern farà servir els instituts d'ensenyament de secundària (IES) per albergar els cursos d'educació d'adults i així poder atendre l'augment de demanda que existeix en aquest nivell.

Així ho va explicar ahir el director general de Planificació i Centres, Rafel Bosch, durant la presentació de la llei d'educació d'adults de les Balears, que entrarà en vigor abans que finalitzi el curs actual i es podrà desenvolupar el curs que ve.

Bosch va indicar que en els darrers anys s'està registrant un augment del nombre d'alumnes inscrits a les escoles d'adults i que en l'actualitat aquests ja suposen més de 16.000 persones. D'aquesta xifra, uns 10.000 cursen estudis regulars de secundària, batxillerat i formació professional, i la resta estan adquirint formació en matèries específiques, com en idiomes o noves tecnologies. Igualment, dels 16.000 alumnes esmentats, uns 2.000 són estrangers.

A partir de l'entrada en vigor de la llei, segons va explicar Bosch, aquests alumnes podran acudir en horari d'horabaixa als instituts, que el director general considera adients per impartir també l'ensenyament secundari i el batxillerat entre els adults.

D'altra banda, Bosch va avançar que la llei permetrà ampliar el nombre de programes destinats perquè els Centres d'Educació per a Adults (Cepas) imparteixin també el batxillerat i la Formació Professional. Segons el director general, la demanda d'aquesta formació post obligatòria va en augment.

En tercer lloc, Bosch també va comentar que la llei insistirà «de forma clara» en el reconeixement «dels ensenyaments formals, no formals i informals, és a dir, dels coneixements adquirits a través de l'experiència laboral». Finalment, la llei preveu potenciar els departaments d'orientació en els Cepas i crear un Consell de l'Educació i la Formació Permanent de persones adultes a Balears, com a òrgan assesor i consultiu en aquest àmbit.

+ VIST