Segueix-nos F Y T R

«El Chunguito» reconeix davant del tribunal que violà 16 joves a Son Gotleu

L'acusat s'enfronta a 718 anys de presó per 56 delictes d'agressió sexual i abús sexual

«El Chunguito» es cobreix el cap mentre és conduït a la sala de vistes. | A.S.

| Palma |

Amb la cara oculta per una camisa, emmanillat i acompanyat per dos policies, José F.C., àlies «el chunguito», va entrar ahir en una sala de vistes de l'Audiència Provincial. L'acusat havia de respondre per 46 delictes d'agressió sexual i 10 més d'abús sexual, la majoria d'ells comesos sobre menors, als quals a més gravava en vídeo.

Abans de començar la sessió, el seu advocat, la fiscal i les acusacions particulars van demanar que el judici se celebràs a porta tancada, tenint en compte la naturalesa dels delictes. Després d'uns breus moments de deliberació, el tribunal hi va accedir. En la seva declaració, «el Chunguito» va reconèixer un per un els 57 delictes que se li imputen, i pels quals s'enfronta a una petició de 718 anys de presó.

Tots van tenir lloc al seu domicili del carrer Camí Vell de Son Gotleu els anys 2003 i 2004. El seu sistema consistia a convidar a la casa els joves que coneixia al carrer. Una vegada allà els donava una beguda, generalment un suc, on havia afegit un sedant. Quan entraven en un estat de somnolència, aprofitava per realitzar-los tot tipus de tocaments i abusos sexuals.

L'home va repetir les operacions amb multitud de menors, i es creu que hi ha bastants més víctimes, a més dels 17 que van poder ser localitzats.

L'acusat va admetre que gravava les seves víctimes en DVD, i que fins i tot canviava les dates de les cintes l'any 2000, per imaginar-se «que els al·lots eren encara més petits», el que augmentava així la seva excitació. De fet, quan la Policia va entrar a la seva casa va trobar fins a 35 DVD que contenien els enregistraments dels abusos que havia comès.

El judici acabarà amb una entesa, ja que les parts implicades han arribat a un acord per tal de qualificar els fets com un delicte continuat, i no com delictes separats. Això no obstant, el judici haurà de celebrar-se de forma íntegra a causa de la gravetat dels delictes.

+ VIST