Segueix-nos F Y T R

Una tempesta descàrrega de matinada 18.000 llamps a Balears

| Palma |

El delegat territorial de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) a Balears, Agustí Jansa, ha informat que aquesta matinada s'han registrat uns 18.000 llamps en una tempesta "molt activa", principalment en el mar proper a la Serra de Tramuntana de Mallorca.

Segons ha assegurat Jansa, gairebé tots els llamps s'han produït al mar entre les 2.00 i les 8.00 hores d'aquesta matinada i la tempesta també "ha tocat" una zona de la Serra de Tramuntana on la precipitació ha estat de fins a 4 litres per metre quadrat, concretament en la zona de Banyalbufar.

El delegat territorial de l'AEMET ha explicat que aquest tipus de tempestes es deuen a l'entrada de pertorbacions d'aire fred procedents de l'atmosfera, que contrasten amb la calor que hi ha en el nivell del mar en els mesos d'estiu a les Illes Balears.

Així mateix, entre les 14.00 i les 15.00 hores d'avui s'han registrat uns 170 llamps a la zona interior de Mallorca, encara que es preveu que l'alerta groga per tempestes finalitzi a les 18.00 hores d'aquesta tarda.

La previsió per demà no contempla xàfecs i durant la jornada de divendres és possible que hi hagi precipitacions aïllades al llarg de tota la geografia balear, ha explicat Jansa.

+ VIST