Segueix-nos F Y T R

Interceptats quatre pescadors furtius que aprofitaven il·legalment els capcers de la llampuga

|

La Direcció General de Pesca i Medi Marí de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha interceptat quatre pescadors furtius que capturaven a prop dels capcers de la llampuga del sud de Mallorca, pràctica prohibida per la legislació autonòmica i estatal. Per a aquestes infraccions s’han incoat expedients sancionadors amb propostes de multes que oscil·len entre 601 i 6.000 €.

Els capcers són objectes flotants dissenyats per concentrar-hi les llampugues i facilitar-ne la captura. Els col·loquen els pescadors professionals tradicionals i la pràctica de la pesca recreativa està prohibida a menys de 250 metres d’aquests capcers per evitar la dispersió de les moles de llampugues i els perjudicis als pescadors artesanals.

Tot i la prohibició, aquesta activitat il·legal va fent-se habitual i per això la Direcció General de Pesca i Medi Marí ha incrementat la vigilància dels capcers de llampuga a partir de la segona quinzena de setembre.

La pesca professional tradicional de la llampuga mitjançant l’art de la llampuguera, específica de les Illes Balears, es practica del setembre al desembre.

+ VIST