Segueix-nos F Y T R

L'ús de la màscara en platges i piscines no serà obligatori a les Balears si hi ha distància

| |

Els governs de les Balears i Canàries han anunciat ja que en aquests territoris es mantendrà la normativa que ja regia respecte a l'obligatorietat de les màscares i que, per tant, no aplicaran la norma publicada pel Govern espanyol sobre la seva utilització en platges o llocs a l'aire lliure en els quals es pugui mantenir la distància social d'1,5 metres.

L'Executiu publicava aquest dimarts al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) la llei de l'anomenada 'nova normalitat' en què es recollien, entre altres qüestions, l'obligatorietat de portar màscara en llocs a l'aire lliure com les platges tot i mantenir la distància social.

Davant d'això, el Govern espanyol defensava que aquesta norma es va tramitar com un projecte de llei i no com un decret i que hi havia un decalatge de temps en el qual podia haver quedat desfasat. Per això, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, i les comunitats autònomes han acordat en el Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut revisar aquesta norma.

No obstant això, el Govern ha estat el primer a comunicar que a les Balears l'ús de la màscara no serà obligatori a les platges sempre que hi hagi distància, s'estigui amb un únic grup de convivència o per a prendre el sol.

D'aquesta manera, les Balears continuaran mantenint aquesta mesura, acordada al novembre al Consell de Govern i a través d'un decret de la Presidència. No obstant això, la màscara si s'haurà de dur si s'està a la platja en una reunió, com a màxim de sis persones, amb un altre grup de convivència.

+ VIST