Segueix-nos F Y T R

Amics del Poble Sahrauí celebra un sopar solidari per commemorar els 35 anys de l'associació

|

L'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears va celebrar aquest divendres al restaurant de Binicomprat un sopar solidari per commemorar els 35 anys de l'entitat i les més de tres dècades del programa Vacances en Pau.

Al sopar solidari hi van assistir Fina Santiago, consellera d'Afers Socials i Esports del Govern; Javier de Juan, vicepresident del Consell de Mallorca; i una representació de regidors i regidores, batles i batlesses dels ajuntaments d'Esporles, Montuïri i Algaida.

També hi van participar el delegat del Front Polisario a les Balears, representants dels partits polítics, famílies d'acollida i amigues i amics de la causa sahrauí.

Durant l'acte es va fer un res repàs a tota la feina feta per l'entitat durant aquest 35 anys, centrada sobretot en cercar suports per tal que el poble sahrauí pugui retornar a la seva terra i viure en llibertat.

Segons han explicat des de l'entitat, «hem fet molts projectes, activitats, caravanes i també el programa Vacances en Pau que va ser el primer de la nostra associació i que després d'una aturada no desitjada de dos estius a causa de la situació sanitària global, el 2022 reprenem amb molta il·lusió. Així, els mesos de juliol i agost els millors ambaixadors de la causa sahrauí tornaran a les Balears».

Durant el sopar es va agrair la seva feina a tots els voluntaris de les diferents comissions, a les famílies acollidores d'infants sahrauís, així com la feina feta pel Govern i l'Intergrup Parlamentari 'Pau i Llibertat al Sàhara'.

També es va agrair la feina de la comissió d'Enllaç, el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, la feina del Col·legi d'Advocats i la seva comissió de Drets Humans, a Amnistia Internacional, a periodistes, mitjans de comunicació, advocats, empresaris, partits polítics i sindicats que han acompanyat a l'associació al llarg d'aquests 35 anys.

Així doncs, des de l'entitat han assegurat que varen passar «una vetllada molt entranyable reafirmant el nostre suport al Front Polisario i al poble sahrauí».

+ VIST