Segueix-nos F Y T R

El 92% dels nostres lectors consideren que una reforma de l'Estatut hauria de reconèixer el dret d'autodeterminació

|

Clara i contundent majoria. El 92% dels nostres lectors consideren que una possible reforma de l'Estatut d'Autonomia «hauria de reconèixer el dret d'autodeterminació, blindar la protecció del català i incloure el concert econòmic». Per contra, només el 8% considera que «hauria de fer algunes actualitzacions institucionals, però no incorporar més competències».

Aquesta quarta enquesta centrada en els 40 anys de l'Estatut d'Autonomia ha estat un èxit de participació. Els nostres lectors no han dubtat a l'hora de valorar una possible adaptació de marc normatiu a la realitat de les Balears del segle XXI.

Ara que hi ha una majoria parlamentària a favor de reformar l'Estatut, sembla evident la necessitat de plantejar alguns canvis significatius. En aquest sentit, alguns partits, com ara MÉS per Mallorca, ja han deixat clar que l'actual Estatut «ens ha quedat petit».

Aquests canvis, com es desprèn de les respostes dels nostres lectors, podrien passar per reconèixer el dret d'autodeterminació, blindar la protecció de català i incloure el concert econòmic.

Ara bé, els sectors més conservadors es mostren en contra d'aquestes reformes i semblen més partidaris de fer algunes actualitzacions institucionals, però no incorporar més competències.

Sigui com vulgui, la reforma de l'Estatut és un tema candent que ben segur marcarà l'esdevenir de les pròximes legislatures.

+ VIST