Segueix-nos F Y T R

El Consell de Mallorca envia al Parlament la proposta de la Llei Serra, que ampliarà la superfície protegida

|

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dimecres la proposta de la Llei Serra per a avançar en la consecució dels objectius fixats en la declaració com a Patrimoni Mundial de la UNESCO. La votació ha comptat amb el suport dels partits que governen la institució i el rebuig de l'oposició, i s'ha enviat al Parlament perquè la debati i eventual aprovi durant la següent legislatura.

La consellera insular de Territori, Maria Antònia Garcías, ha explicat que la llei serà «l'instrument més adequat per a aconseguir aquests objectius». Alhora, la presidenta insular, Catalina Cladera, ha destacat el treball fet durant aquests dos últims anys per a «tirar endavant una llei important i necessària».

Garcías ha destacat l'esforç fet perquè sigui una normativa amb molta participació ja que tres de cada quatre propostes d'entitats i dels informes sectorials s'han incorporat al text. A més, ha explicat que s'han acceptat les propostes del Comitè d'experts del Consorci Serra de Tramuntana, les de diferents direccions generals, d'ajuntaments i d'entitats socials.

Segons ha recordat la institució insular, la norma té com a objectiu principal el reconeixement jurídic del Paisatge Cultural de la Serra de Tramuntana i augmentar la zona de protecció. Alhora, pretén implantar una normativa que asseguri l'ordenació i la gestió adequada per a la seva protecció, manteniment, millora, restauració, regeneració i dinamització econòmica sostenible.

Al mateix temps la llei millora la governança, amb una gestió més eficàcia i una major coordinació. En aquest sentit, la llei preveu la creació el Consell Social, amb funcions coordinadores entre administracions, una Comissió de Direcció Estratègica per a coordinar l'acció empresarial, i una Oficina de suport per a agilitzar els tràmits que fan els ciutadans relacionats amb les subvencions.

+ VIST