Segueix-nos F Y T R

La pressió policial centra el pla de Cort a Son Gotleu

La Policia Local escorcolla 1.318 cotxes i identifica 2.438 ciutadans en 465 controls, realitzats en els 11 mesos posteriors a la mort d’Efosa Okosun

Un control recent de la Policia Local a Son Gotleu. Com aquest, n’hi ha hagut 4.644 més durant el darrer any. | ALEJANDRO SEPULVEDA -

| Palma |

La mort d'Efosa Okosun, a final d'agost de l'any passat, desencadenà greus incidents a Son Gotleu. En els onze mesos transcorreguts des d'aquells disturbis, una onada de controls policials ha envaït la barriada.

La intensificació de la pressió policial només és una de les mesures del Pla de millora del barri, destaquen des de l'Ajuntament de Palma, ja que també inclou el reforç de la neteja, la reforma de voreres, la millora de zones verdes i de l'enllumenat, i l'ampliació dels recursos adreçats a Serveis Socials (mirau la informació adjunta).

Però sens dubte els controls són el més rellevant. No debades, la Policia Local hi envia agents de tres de les seves unitats: GAP, Intervenció Immediata i USEI. Entre tots han escorcollat 1.318 cotxes i han identificat 2.438 ciutadans en el decurs de 465 actuacions policials realitzades després de la mort del jove nigerià Okosun.

Precisament arran d'aquest primer aniversari, l'Ajuntament de Palma va fer públiques ahir les dades d'intervencions. Aquestes mostren que els agents del GAP són els més actius, ja que han realitzat 178 controls de cotxes, amb un total de 1.036 d'escorcollats; i 204 controls a vianants, amb 2.091 persones identificades.

Els agents han arribat a sancionar 218 ciutadans per tinença de drogues i 63 per consumir-ne. Així mateix, han denunciat 29 persones per possessió d'armes. A més, 387 persones foren denunciades per infraccions de seguretat viària, amb 60 vehicles retirats i 24 ciutadans detinguts.

Pel que fa a la Unitat d'Intervenció d'Immediata (UII), ha realitzat 26 controls més, ha identificat 325 ciutadans i 282 vehicles (n'acabà retirant 11). Quatre arrestats i 60 denunciats és el balanç dels controls.

Per part seva, els agents de la USEI (de creació recent) han duit a terme 22 controls de manera aleatòria, amb tests d'etilometries i drogues. El resultat? 60 denunciats més i 10 vehicles immobilitzats.

La Policial Local també realitza un control Focus cada setmana, juntament amb agents de la Policia Nacional. En la majoria d'ocasions, també hi compareixen membres de la Prefectura d'Estrangeria del CNP.

Finalment, la Patrulla Verda ha sancionat quatre comerços per incomplir l'horari de tancament; 35, per no presentar llicència; i 6, per ocupació il·legal de la via pública. A més a més, ha arribat a precintar 4 locals per incompliments greus d'ordenances municipals com la de renou.

+ VIST