Segueix-nos F Y T R

Molts actes per commemorar la II República, però cap d'ells és institucional

Unitat Cívica per la República hi veu una motivació electoralista

|

Avui, dia 14 d’abril, fa 84 anys que es va proclamar la II República. És per això que nombrosos actes han estat organitzats arreu de la geografia mallorquina per commemorar tant aquest període com les persones que posteriorment van ser represaliades pel feixisme. No obstant això, cap d'aquestes activitats s'ha fet des de les institucions públiques, que han guardat silenci absolut i han mostrat una actitud d'indiferència davant una data tan assenyalada com aquesta.

El representant d'Unitat Cívica per la República, Miquel Mascaró, assegura que el comportament dels governants quan es mantenen al marge d'aquests actes té una motivació electoralista. Mascaró ha assegurat: «Les institucions no han fet cap acte commemoratiu de la II República perquè creuen que així guanyaran el vot dels monàrquics». Aquest punt, per ell, és especialment greu perquè significa que els polítics «creuen que som ciutadans de segona i que la societat no és encara suficientment madura per establir un debat entorn a aquesta qüestió». Per aquesta raó, Mascaró puntualitza: «Queda clar que la societat sempre va per davant de les institucions en molts aspectes».


Manca de suport de tots els governs, no només del PP

Miquel Mascaró ha volgut expressar també el seu malestar amb la manca de suport que rep l'entitat a la qual pertany perquè assegura que tampoc durant «la legislatura del bloc no es van donar les petites subvencions» que ells necessitaven per organitzar actes.

+ VIST