Segueix-nos F Y T R

El Jutjat anul·la la decisió de Cort d'obligar els taxis de Palma a disposar de datàfon per a pagaments amb targeta

| |

El Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Palma ha anul·lat la decisió de l'Ajuntament de Palma d'obligar els taxis a disposar de datàfon per fer pagaments amb targeta.

En detall, ha estimat un recurs contenciós administratiu, presentat per l'Agrupació Empresarial d'Auto-Taxi i Auto-Turisme de Balears-FEBT amb el suport legal de Quattuor Asesores.

El recurs es dirigia contra un acord del ple de Cort de maig del 2018 -que feia expressament obligatori per als taxis comptar amb terminals de pagament amb targeta a partir del juliol del 2019-.

El Jutjat entén que Cort es va saltar el tràmit d'informació pública en modificar una ordenança mitjançant aquest acord de plenari, atès que el reglament municipal de transports públics no contenia cap referència a l'obligació de disposar de datàfon –només es preveu la necessitat de comptar amb moneda suficient per atendre canvi de 30 euros-.

El Jutjat imposa les costes a l'Ajuntament i les limita a un màxim de 600 euros.

Per part seva, la patronal del taxi ha reiterat, en un comunicat difós aquest divendres, el seu rebuig a la mesura adoptada per Cort, assegurant que «no obeeix a raons d'interès general» i que tampoc està «motivada ni justificada».

L'agrupació empresarial ha remarcat que l'obligació de tenir pagament amb targeta «s'estableix sense contemplar ni regular els diferents escenaris que aquesta mesura pugui implicar», com què passaria si el lector de pagament amb targeta deixa de funcionar o es treballa en zones de dolenta cobertura.

A més, la plataforma assenyala que el pagament amb targeta suposa assumir una comissió que en trajectes curts, «freqüents a ciutats petites com Palma», «ho fa summament greu que no s'estableix una quantia mínima» perquè sigui obligatori disposar d'aquest mètode de pagament.

Igualment, apunta a una manca de justificació d'aquesta mesura, assegurant que la resolució «no dedica ni una sola línia» motivar la seva decisió, i que «atenta amb el principi d'igualtat» amb la resta de municipis de Mallorca on els taxis no tenen aquesta obligació, «com tampoc la tenen els serveis interurbans».

+ VIST