Segueix-nos F Y T R

PalmaActiva obre el termini de presentació de candidatures per al catàleg d'establiments emblemàtics

|

PalmaActiva acaba d'obrir el termini de presentació de candidatures per al catàleg d'establiments emblemàtics de 2023 de l'Ajuntament de Palma.

Segons han informat l'entitat, les sol·licituds que es presentin i les candidatures d'ofici seran estudiades pròximament per la Comissió Tècnica d'Establiments Emblemàtics.

Sota la coordinació de l'àrea de Promoció Econòmica i Ocupació, integren la comissió tècnica les àrees municipals d'Urbanisme i de Cultura, la Universitat de les Illes Balears (UIB) i el Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials.

Les sol·licituds s'han de fer mitjançant la seu electrònica de PalmaActiva i han d'incloure una descripció de l'establiment i fotografies interiors i exteriors.

La catalogació dels establiments emblemàtics es basa, d'una banda, en l'antiguitat (oberts abans de 1940 o de més de 75 anys que mantinguin la seva activitat) i, d'altra banda, en l'activitat singular (es distingeix pels coneixements que implica i que són o han estat expressió de la cultura tradicional).

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Jordi Vilà, ha explicat que PalmaActiva ja està treballant en el catàleg d'establiments emblemàtics de 2023 i ha assenyalat que «els pròxims mesos es publicaran les ajudes específiques per a aquests establiments, que estaran dotades amb 100.000 euros».

Vilà ha afegit que aquestes ajudes i aquesta iniciativa estan orientades «a la conservació dels establiments tradicionals, històrics i singulars de Ciutat».

El Catàleg d'Establiments Emblemàtics de PalmaActiva de 2022 va quedar compost per 105 establiments. Després dels 99 de 2021, va haver-hi set altes, un traspàs i una baixa.

+ VIST