Segueix-nos F Y T R

Mor un jove de 17 anys que cau del sisè pis d’un hotel a la Platja de Palma

La víctima és austríaca i s’havia equivocat d’establiment. El cop fou mortal. A Magaluf, un britànic quedà ferit greu per precipitar-se del segon pis d’uns apartaments

| Palma |

Un jove de 17 anys i nacionalitat austríaca va morir divendres poc abans de les sis i mitja de la matinada després de precipitar-se des d'un sisè pis a l'hotel Obelisc de la Platja de Palma. No ha estat un episodi de balconing. L'al·lot, però, anava gat. Nomia Andreas Kletz i vivia a la ciutat de Mattighofen.

L'al·lot es va equivocar d'establiment hoteler en tornar de festa amb uns amics, ja que s'allotjava en un que just estava al carrer del darrere. Segons fonts policials, va entrar al complex i va deambular per dins cercant la seva habitació. Fins i tot pujà a la sisena planta i allà, encara no se sap per què, volgué prendre l'aire i sortí per l'escala d'emergències. Fou per aquesta escala per on, segons els primers indicis de la investigació, va perdre l'equilibri. Els seu cos va impactar contra el terra a un pati comunitari de l'hotel, al carrer de les Meravelles. El cop fou mortal.

La Policia Local de Palma i la Policia Nacional es van desplaçar fins a la zona. També ho féu una ambulància del 061, però no es va poder fer res per salvar-li la vida. El Grup d'Homicidis de la Policia Nacional s'ha fet càrrec de la investigació. El jove només feia uns dies que havia arribat a l'Illa amb un amic.

Aquest no va ser l'únic turista precipitat durant la matinada de divendres. Alexander, un britànic de 22 anys, va caure des del balcó d'un segons pis dels apartaments Sotavento del carrer Torrenova, a Magaluf. Els fets passaren uns minuts abans de les dotze de la nit.

L'al·lot no estava tot sol. L'acompanyaven els seus amics, que foren els qui donaren l'avís. Tot apunta que el jove va sortir pel balcó amb la intenció d'arribar fins a una finestra propera del mateix pis, on sembla que s'havia deixat oblidat el telèfon mòbil.

L'altura des de la qual va caure és d'uns deu metres i va impactar directament contra l'asfalt. El seu estat és greu. Té les dues cames trencades i també un fort cop a la columna vertebral.

A l'indret, s'hi van desplaçar dues ambulàncies i efectius de la Policia Local de Calvià i de la Guàrdia Civil de Palmanova. A més, dos metges van intentar intubar-lo durant prop de mitja hora, fins que finalment fou traslladat a l'hospital de Son Espases.

La família del jove ja ha arribat a Palma amb l'objectiu de traslladar-lo a un centre del seu país. Alexander és un de tants joves britànics que ha arribat a Mallorca cercant nits d'excés i d'alcohol. Ha tingut sort, perquè només enguany tres compatriotes seus de 20, 23 i 28 anys han mort.

Ofegats versus caigut

El director general de Turisme del Govern, Jaume Martínez, va afirmar ahir, a preguntes dels mitjans, que "és més crític el tema dels ofegaments a les platges que no pas el balconing". L'alt càrrec de l'Executiu Bauzá precisà que, tot i això, els joves turistes precipats són "un tema molt desagradable i molt concret".

També va assenyalar que a les Illes "els establiments turístics compleixen les mesures de seguretat, tenen controls de qualitat i els certificats pertinents dels seus professionals". I afegí que és una bona nova que el Govern britànic i els touroperadors estrangers hagin començat una campanya de sensibilització contra aquest tipus de turisme tan localitzat . Així mateix, apuntà que són els mercats emissors, des del país d'origen, els que "poden fer-hi més coses" que no pas les destinacions turístiques.

+ VIST