Segueix-nos F Y T R

Nou foc a Bendinat, el pitjor de l’estiu

Ibanat ahir a darrera hora encara no havia pogut controlar l’incendi, que pot haver cremat més de 40 hectàrees

El fum era ben de visible des de kilometres a distància | ALEJANDRO SEPULVEDA

| Calvià/Palma |

Comença la setmana amb l'incendi més greu de l'estiu. Un virulent foc s'inicià ahir horabaixa a la zona de Bendinat, a Calvià, i a darrera hora encara no s'havia controlat. Es calcula que podria haver cremat ja més de quaranta hectàrees, tal com indicà el president José Ramón Bauzá, qui visità la zona acompanyat del conseller Biel Company.

El cap de l'Executiu afirmà que "és l'incendi més gran des que s'ha iniciat l'estiu", tot afegint que s'havien registrat fins a "tres focus no casuals, clarament intencionats, que pretenien paralitzar l'acció dels Bombers. Eren tres focus que pretenien, també, i que ho han aconseguit, crear una gran fumerada que impossibilitàs l'acció dels mitjans aeris". Bauzá afirmà que el foc és intencionat i apuntà cap a l'autor: "És algú que actua a consciència, que sap el que fa, que coneix perfectament el foc".

L'incendi es podia veure des de bona part de Palma. De fet, al voltant de les quatre de l'horabaixa, una cortina de fum s'aixecà per sobre de na Burgesa i deixava entreveure el que passava a Calvià. Fonts de l'Ibanat confirmaren que s'havia escampat en horitzontal, tot i que mantenia el nivell 0.

Prop d'allà s'havien desplaçat fins a vuit efectius aeris (tres avions de càrrega, tres helicòpters, un avió amfibi i un de coordinació) i dues brigades en terra, dues tanquetes i agents de l'Ibanat, que intentaven controlar les flames. També hi anaren una dotació dels Bombers de Calvià i dues unitats dels Bombers de Palma, que traslladaven aigua.

Son Vida
L'altre foc del dia fou localitzat una altra vegada a Son Vida, a Palma, i va ser urbà. Fou controlat ràpidament i cremà entre 200 i 300 metres quadrats. En aquesta zona, encara que a un altre carrer, s'han produït en les darreres setmanes diversos focs intencionats.

El d'ahir tingué dos focus, que es localitzaren entre els carrers Mortixt i Mossa. Fonts dels Bombers afirmaren, però, que l'incendi no era un dels anteriors que havia revifat, sinó que era un de nou. D'altra banda, la mitjanit de diumenge a dilluns es donà per extingida la reproducció de l'incendi al Capdellà, Calvià.

+ VIST