Segueix-nos F Y T R

Més de 250 persones clamen contra l'atac al Casal Voltor Negre

Imatge de la concentració d'aquest dilluns. | Alejandro Sepúlveda

|

'El Casal no es toca. Feixistes ni al Mallorca ni a Mallorca' ha estat el lema de la concentració d'aquest dilluns capvespre a la plaça de Cort. Més de 250 persones s'han aplegat per mostrar el seu suport al Casal Popular Voltor Negre que patí un atac d'ultres espanyolistes el passat divendres.

Amb crits de "fora nazis" o "què farem? Fora nazis", ha transcorregut la protesta totalment pacífica i enmig d'importants mesures de seguretat. El portaveu del Casal Voltor Negre, Jaume Masdeu, ha atribuit els fets a "grups neonacis del Mallorca" que "prèviament ja havien pintades amenaçants".

Entre les persones que han assistit a la protesta per mostrar el seu suport al Casal s'hi ha pogut veure a l'expresidenta del Parlament, la socialista Aina Rado; el regidor de Cort per MÉS, Antoni Noguera, així com membres de l'Assemblea de Docents i dels encausats per ocupar la Conselleria d'Educació.

Els fets
Una dotzena d'extremistes vestits amb camisetes del Reial Mallorca assaltaren el Casal Voltor Negre de Palma, ubicat al carrer Eivissa, molt a prop de la Prefectura de la Policia Nacional. Un cop a l'interior, el destrossaren i llençaren a l'aire cadires i taules. També trencaran els vidres del local.

Durant l'assalt se sentiren crits que deien "baleàrics de merda". Es dóna la circumstància que poc abans havia tingut lloc la manifestació mallorquinista a la plaça de les Tortugues contra l'actual directiva del club, que aplegà unes dues mil persones.

Entitats que han mostrat el seu suport als atacs:
Alerta Solidària
Ateneu de Felanitx
CGT-BALEARS
Endavant-OSAN
Mallorquinistes contra el feixisme
Xitxeros amb Empenta
Col·lectiu Albaïna
UPyD

Relacionat
+ VIST