Segueix-nos F Y T R

“La millor catedral és la natura”

Leo Bassi és un dels artistes que participarà en el festival Salvem la Ràpita

| Campos |

El GOB ja gairebé ho té tot llest per al festival Salvem la Ràpita. Tot està en joc, que s'emmarca en la campanya contra la construcció d'un macrohotel a la zona. Tindrà lloc el proper 6 de setembre a l'Auditòrium de Palma.

Per a l'ocasió, l'organització ecologista ha preparat un cartell de luxe amb participació d'artistes i músics d'arreu de l'Illa. Entre els convidats, hi haurà Antònia Font, Cap pela, Carlos Garrido, Dr Martín Calvo, Hyde XXI, L.A. Acústic, L'Équilibriste, Ocults, Son and the Holy ghosts, Sterlin Vacabou i Wonderbrass. També hi intervindran els Glosadors de Mallorca, el bufó Leo Bassi i l'actor Toni Gomila. Cada un d'ells s'ha implicat d'una manera o una altra en la preservació del territori.

Precisament, un dels protagonistes serà Leo Bassi, que té molt present la Mallorca que va conèixer el 1961. Bassi assegurà ahir que "la millor catedral que té Mallorca és la natura". Bassi es referia a catedrals que no estan fetes de pedra ni de ciment, i que tenen en el Trenc i en la Ràpita un bon exemple. En aquest context, Bassi recomanà als polítics que, "si volen un bon emplaçament per construir l'hotel, poden triar el parc de la Mar, a Palma. I a més ironitzà amb la possibilitat de construir una discoteca a la Seu, "que deixarà Eivissa en res".

Per part seva, Margalida Ramis, portaveu del GOB, apuntà que les polítiques urbanístiques del Govern només reflecteixen "l'interès d'especular i mercadejar amb els nostres valors i espais naturals".

Per això, el 6 de setembre, tothom que ho vulgui podrà alçar-hi la veu en contra. "Són unes mesures injustes i insolidàries, amb les quals tots pagam els excessos dels que ens treuen els beneficis". "Protegir casa nostra, és la millor inversió", remarcà.

La Ràpita, en joc

La zona de la Ràpita és un símbol amenaçat pel ciment des del moment que el Govern actual hi ha autoritzat la construcció d'un macrohotel amb la justificació que reportarà beneficis per al municipi i crearà nous llocs de feina.

+ VIST