Segueix-nos F Y T R

A la fi, el conveni pel tren ja està firmat

Antich anuncia que ha signat l'acord amb la ministra Àlvarez 'a distància' i el Govern tindrà l'encomanda de gestió dels projectes

| Palma |

Després d’anys d’espera, Balears ha pogut signar a la fi un conveni amb l’Estat per fer importants inversions pel transport en tren a Mallorca. La Comunitat té assumides les competències en matèria ferroviària des de la dècada dels anys 80, però la dotació econòmica havia estat fins ara pràcticament nul·la.

El president del Govern, Francesc Antich, anuncià ahir que dijous passat signà amb la ministra de Foment, Magdalena Àlvarez, el conveni acordat abans de l’estiu per valor de 443,75 milions d’euros fins a l’any 2011. Balears tindrà l’encomanda de gestió dels projectes prevists, pels quals la Conselleria de Mobilitat ja té avançats els avantprojectes.

Segons explicà Antich, "per problemes d’agenda" la firma del conveni no es va poder fer de manera simultània i ‘cara a cara’ entre ells dos, sinó que va ser el secretari de Presidència, Bartomeu Llinàs, qui s’encarregà de traslladar el document per a la signatura conjunta.

En qualsevol cas, la materialització del conveni es produeix després que en les darreres setmanes diversos consellers d’Antich i també la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, s’hagin queixat públicament del tracte rebut per part de la ministra Àlvarez.

El principal front pendent ara amb el Ministeri de Foment és posar en marxa d’una vegada el conveni de carreteres, signat el setembre de 2007, i resoldre als tribunals el pagament dels 333 milions pendents dels convenis executats pel PP.

Ahir, el president Antich subratllà "el compromís del Govern de l’Estat de reparar injustícies anteriors" comeses amb Balears i qualificà la firma del conveni del tren de "molt oportuna", perquè "permetrà multiplicar la inversió i la creació d’ocupació en un moment en què les Illes ho necessiten".

+ VIST