Segueix-nos F Y T R
Palma Arena

El PP no reacciona

Els populars diuen que creuen en la innocència de Duran i que la gestió del Palma Arena és “impecable”, però per ara no saben què faran si el portaveu a Cort acaba imputat amb càrrecs

Catalina Cirer, ahir a la roda de premsa. | Ferran Aguiló - Teresa Ayuga.

| Palma |

Tot i que fa un any i mig que s'especulava amb l'esclat del cas Palma Arena, el PP va tenir ahir problemes per reaccionar a les detencions ordenades per la Fiscalia Anticorrupció durant tota la jornada, de manera especial per la commoció arran de la del seu actual portaveu a l'Ajuntament i líder provisional de la junta territorial del PP de Palma, Rafel Duran. El portaveu del partit, Carlos Simarro, i l'exbatlessa Catalina Cirer comparegueren al capvespre per assegurar que creuen en la innocència de Duran i la bona gestió de les administracions públiques en la construcció del velòdrom durant la legislatura passada. "Impecable", afirmaren. Cap dels dos no pogué explicar què farà el PP en el cas que el seu portaveu a Cort surti dels calabossos imputat amb càrrecs.
"No hi haurà lloc per a un canvi de portaveu", acabà dient Cirer, evidenciant que tenen tanta confiança que Duran provi la seva innocència com una manca de "pla B" en el cas que l'exregidor d'Esports no convenci els investigadors.

En altres casos, quan membres del partit, sempre de segon nivell, han estat detinguts i imputats, el PP balear ha esgrimit un protocol d'actuació pel qual els ha expulsats o els ha suspesos de militància. "Estam molt tranquils - insistí l'exbatlessa-: hem parlat molt del tema i estam segurs de la gestió correcta de l'anterior equip de Govern en el consorci del Palma Arena, perquè no es va fer cap actuació irregular ni al marge de la legalitat". En demanar-li si té aquesta mateixa confiança en l'actuació dels responsables d'altres administracions durant la darrera legislatura, Cirer va contestar que "ara mateix, amb el que sabem amb data d'avui, li he de dir que sí".
La màxima responsable de Cort entre 2003 i 2007 recordà que ella presidia el consorci públic per a la construcció del velòdrom integrat per l'Ajuntament, el Consell i el Govern, però que havia delegat aquesta funció en Rafel Duran per "raons operatives". "Es va fer així perquè era la manera correcta", manifestà.

El portaveu del PP balear, Carlos Simarro, començà la seva intervenció denunciant que el partit ha hagut de suportar, des de fa un any i mig, "contínues filtracions i insinuacions" en relació amb aquest cas", per la qual cosa es mostrà convençut que la detenció de Duran li permetrà almanco "donar totes les explicacions sobre la seva tasca i demostrar que no hi ha cap irregularitat". Simarro no es referí en cap moment a la situació de l'exdirector general d'Esports, Pepote Ballester. "Demanam prudència", reiterà el portaveu popular, que es negà a admetre que en la construcció del Palma Arena es produïssin irregularitats que expliquin que el cost es disparàs fins a superar el doble d'allò que s'havia pressupostat. "La gestió va ser impecable i perfecta", asseverà Simarro. "L'obra es va fer de manera ràpida, encara que era complicada de fer, i està ara al servei de tota la societat", conclogué.

+ VIST