Segueix-nos F Y T R

El Govern no descarta la fusió de conselleries

Albert Moragues ha afirmat que la situació pressupostària l'any que ve permetra 'molt poques alegries'

| Palma |

El conseller de Presidència, Albert Moragues, ha afirmat avui que el Govern no descarta la possible fusió d'algunes conselleries i la reducció d'empreses públiques davant la reducció que es preveu en el pressupost de la Comunitat per a 2010.

Amb motiu d'una roda de premsa, Moragues ha dit que la situació pressupostària de les Balears permetrà "molt poques alegries" el pròxim any i que els diferents grups polítics que formen l'executiu -PSIB, UM i Bloc- estan debatent una possible reducció del sector públic (format per les diferents empreses públiques adscrites al Govern) i de l'Administració.

Moraques ha reiterat que, en aquests moments, els diferents partits estan realitzant un debat inicial sobre l'estructura pressupostària.

Preguntat sobre si el Govern balear preveu augmentar el pressupost d'1,8 milions d'euros que destinarà en 2009 i 2010 per finançar el Pla 2000 E d'ajuts per a la compra de cotxes, que té com objectiu dinamitzar l'economia del sector automobilístic, Moragues ha indicat que la situació pressupostària és "dolenta".

El titular de Presidència ha assenyalat que la intenció del Govern és no moure aquesta partida, encara que ha postil·lat que si la situació s'agreujàs caldria avaluar-lo.

Amb referència a les dificultats econòmiques que haurà d'afrontar la comunitat el pròxim any, Moragues ha afegit que "serà impossible" donar resposta a totes les expectatives i demandes dels ciutadans.

Preguntat sobre si s'han produït avenços en el traspàs de competències en Justícia des del Govern central a l'autonòmic, Moragues ho ha negat.

El conseller ha atribuït aquesta "ralentització" en les negociacions que el Ministeri de Justícia no ha solucionat el "conflicte intern" que manté amb els jutges i als "problemes pressupostaris importants" que té aquest departament.

Moragues ha agregat que esperen que el Ministeri els avisi per reprendre les negociacions, amb l'objectiu de dur a terme el traspàs de les competències i resoldre les diferències que mantenen ambdós executius, especialment pel que fa a la reforma i millora dels immobles dels quals disposa el Govern balear.

+ VIST