Segueix-nos F Y T R

El Govern reserva sòl per dur el metro al Parc Bit

L'Executiu aprova l'ampliació en 454.000 metres del polígon tecnològic i guarda terrenys per al “possible” perllongament de la via des de la UIB

| Palma |

El Consell de Govern aprovà ahir de manera definitiva la modificació del Pla de desenvolupament del Parc Bit, que permet engegar la fase B del polígon tecnològic i oferir nou sòl i més serveis a les empreses i centres d'alt valor afegit. El projecte inclou una reserva de terrenys en previsió de fer arribar el metro fins allà.

Amb l'aprovació de la modificació del pla "es preveu una reserva de sòl de 10.359 metres quadrats destinada al possible perllongament de la línia de metro, qualificada com a sistema ferroviari". Fins ara, el Govern no havia manifestat públicament aquesta intenció, tot i que se sabia que s'ho havia plantejat, i havia prioritzat altres projectes ferroviaris.

En qualsevol cas, la previsió no suposa que l'ampliació del metro des de la UIB al Parc Bit sigui immediata i, previsiblement, s'esperarà que hi hagi un contingent d'usuaris potencials que ho justifiqui. Ara, en la fase A del Parc Bit, hi ha 111 empreses instal·lades i 2.386 treballadors, però amb l'ampliació aprovada el volum s'incrementarà.

De fet, la fase B del Parc Bit afecta 454.453 metres quadrats de superfície i suposa la conversió de l'ús residencial previst (es preveien 726 habitatges) a terciari per fer front a la demanda. Així mateix, s'incrementaran en 3.924 les places d'aparcament, respecte de les 1.548 actuals. També s'amplien les zones verdes i es redueix l'espai per a ús viari.

+ VIST