Segueix-nos F Y T R
Bauzá i la Llei de Normalització Lingüística

UPyD i Círculo Balear agraïren el gest i donaren suport al president del PP

| Palma |

Unión Progreso y Democracia i l'ultradretà Círculo Balear donaren suport al president del Partit Popular, José Ramón Bauzá, quan anuncià la seva intenció -hores després rectificà- de derogar la Llei de Normalització Lingüística.

El portaveu d'UPyD, Juan Luis Calbarro, atribuí a la seva formació "l'èxit" de la "conversió" lingüística del president del PP. Calbarro recordà que UPyD ha realitzat aquesta proposta des que es creà i assenyalà que el seu objectiu és "arrossegar" amb aquesta política tots els polítics de Balears perquè tornin "al terreny del sentit comú".

El Círculo Balear, per altra banda, expressà el seu agraïment al president del PP per comprometre's a derogar la Llei de Normalització Lingüística de 1986 si guanya les pròximes eleccions. El Círculo considera que la formació popular recull "la reivindicació de la majoria de la societat balear de poder recuperar la llibertat lingüística en àmbits tan importants com l'Administració o l'educació", on actualment s'està vulnerant per l'absoluta imposició del català".

El Círculo Balear resaltà que el PP "aposti decididament per la promoció i protecció de les modalitats lingüístiques de les Illes davant el català estàndard que acaba amb la nostra identitat línguística", explica el comunicat del Círculo Balear.

+ VIST