Segueix-nos F Y T R

“Ara és mal moment per parlar de regionalisme”

El president del Parlament, el popular Pere Rotger, diu que el tsunami de la crisi i de l'atur passa per sobre de tot

El nou president del Parlament, Pere Rotger, posa a l'interior se l'hemicicle.

| Palma |

El popular Pere Rotger (Inca, 1951) torna a ser des d'aquesta setmana el president del Parlament. És considerat un polític dialogant i regionalista. Ara, però, diu que la prioritat és afrontar la crisi i l'atur.

Amb 35 diputats del PP, serà una legislatura plàcida per al president del Parlament?
No té per què. Hi ha una majoria que ha de donar cobertura al Govern i el Govern no ha de tenir excuses per tirar endavant el programa amb què s'ha presentat. Jo deman seny, que hi hagi un bon ús de la majoria i que s'escolti l'oposició, perquè hi ha qüestions molt importants que afectaran tota la societat. Per tant, no s'ha d'aplicar el corró, però s'ha de governar i no divagar com hem vist en la legislatura passada.

Serà la vostra darrera?
No ho sé. En política no ho pots dir mai, però estic molt satisfet d'on estic en aquests moments.

Ja no parlau del síndic de greuges. El descartau?
Jo no posaré cap trava perquè no es creï, però també és vera que ara allò que preocupa els ciutadans és l'atur i la situació econòmica. Allò important és que paguem els proveïdors, que no perillin les nòmines i que creem polítiques actives que creïn ocupació. I si en temps de bonança no s'ha fet, crec sincerament que potser no és el millor moment per crear més despesa corrent.

Bauzá s'ha llevat de damunt Font, Rodríguez i ara sembla que s'està llevant de damunt Pastor. Vós no li feis nosa o sou un supervivent?
(Riu) Jo crec que a Font no se l'ha llevat de sobre, se n'ha anat. Avui seria diputat i potser conseller.

Com Pastor?
Jo parlava de Font, que ha pres una determinació que lament. Pastor és batle de Manacor i té molt de futur dins el PP. No sé si havia arribat a un acord o no amb Bauzá. A mi m'anava beníssim que fos portaveu, com també em va molt bé que ho sigui Cabrer. Em sap greu que hi hagi malestar, si n'hi ha, i esper que les coses es recondueixin. Rodríguez és un exemple i només puc llevar-me el capell. Ha fet una feinada, ha guanyat la territorial a Palma, ha dinamitzat el partit, hem guanyat i ha acceptat el que el partit li ha dit. No està marginat, està de senador.
Bé, encara no.
Ho serà. Esper que ho sigui.

En el cas de Pastor, creis que té motius per estar indignat?
Jo desconec les converses. Sí que puc dir que va ser un gran portaveu, com també ho va ser Fiol.

Passau per ser un exponent del regionalisme del PP, el considerau prou representat?
Molt. Però la situació que vivim és un tsunami per la crisi i l'atur, que passa per damunt de regionalismes i sensibilitats. Allò que preocupa la gent és arribar a final de mes. Ara és un mal moment per parlar de segons quins temes, si bé aquesta sensibilitat és necessària i tornarà a tenir el seu moment àlgid. A la Part Forana, un 80% de la gent del PP és regionalista i la més espanyolista és a la zona de Palma, Calvià...

I a Marratxí?
(Riu) Depèn de la zona.

Fareu res que demostri el vostres suposat regionalisme?
Hem de continuar amb la nostra línia, complir amb l'Estatut i que la gent empri la seva llibertat per expressar-se en els plens amb la llengua oficial que vulgui.

+ VIST