Segueix-nos F Y T R
Esbroncada i pedres a Bauza a Manacor

EU demana que es retirin les multes als quatre detinguts de Bunyola

| Palma/Bunyola |

Esquerra Unida ha exigit avui a Delegació del Govern que retiri les multes imposades als quatre joves que van ser detinguts a Bunyola per protestar contra la visita de José Ramón Bauzá, president del Govern, després que el jutjat no hagi apreciat indicis delictius en aquelles protestes.

La formació d'esquerres ha remarcat que el desplegament policial per evitar la protesta, realitzada duranat la passada primavera, va ser "desproporcionat" i les multes que van derivar d'aquells fets "intimidatòries", per la qual cosa reclama que siguin retirades.

EU ha destacat que els fets investigats han estat considerats una "protesta pacífica" emparada pel dret a la llibertat d'expressió, ja que els detinguts no van obstaculitzar de forma significativa la circulació ni van fer malbé béns.

Segons EU, no hi va haver delicte però sí "un abús dels cossos de seguretat a les ordres de José María Rodríguez", llavors delegat del Govern, que van practicar "unes detencions innecessàries" amb l'objectiu de "reprimir el dret a la manifestació de la discrepància". També critica l'actuació administrativa "abusadora i repressiva", per la que van imposar multes de 5.000 euros els manifestants.

+ VIST