Segueix-nos F Y T R
Democràcia real, ja

La marea verda s'uneix a una nova jornada europea de lluita social

La marea verda en defensa de l'ensenyament públic i de qualitat ha anunciat el seu suport a la protesta. | P. BOTA

| Palma |

"Per l'ocupació i la protecció social". Amb aquests referents i la voluntat de construir una Europa més democràtica, la ciutadania està cridada a manifestar-se, un altre pic, als carrers de les principals ciutats de les Illes el proper 13 de juny, com a mesura de pressió cap a les mesures d'ajustament i retallades, que els Governs autonòmic, central i europeu s'han encarregat d'instaurar, guiats pels responsables financers que comanden la Troika.

La crida a a concentrar-se aquell dia a cèntrics espais de Palma (plaça d'Espanya), Maó (plaça de l'Esplanada) i Vila (Vara de Rei) a partir de les 19.30 hores prové de múltiples actors socials.

Els principals sindicats d'implantació estatal, UGT i CCOO, hi han confirmat la seva presència. Altres de més sectorials o minoritaris també ho han fet (STEI-i, Sindicat d'Estudiants, CGT).

També els pares
Els pares amb fills en plena edat formativa tampoc no quedaran fora representació, perquè la Confederació Espanyola d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (CEAPA) secunda la jornada; i s'espera a més la presència de la marea verda, amb la Plataforma Crida al capdavant, com a forma de visibilitzar la importància d'una escola pública "de tots i per a tots".

L'objectiu dels convocants d'aquest moviment ciutadà polièdric és sensibilitzar les persones del carrer, tornant a posar en funcionament les consciències de la majoria, per tal d'articular una protesta nombrosa.

Recordem que aquest passat dissabte es reproduïren les protestes a més de 80 ciutats de l'Estat espanyol, així com a Portugal, Grècia, França, Itàlia, Alemanya i Regne Unit.

Aquell dia just hi hagué a Palma devers 350 persones que participaren en la protesta.

+ VIST