Segueix-nos F Y T R

La societat balear es prepara per la gran jornada de protesta de demà

Els Joves per Menorca han editat un vídeo en qual fan una crida a la participació ciutadana

Els Joves per Menorca han editat un vídeo en suport a les reivindicacions educatives. | Joves per Menorca (Youtube)

| Palma |

Els Joves per Menorca han editat un vídeo en qual fan una crida a la participació ciutadana en les manifestacions convocades per avui arreu de les Illes Balears per reclamar una educació pública de qualitat. En el vídeo, en el qual hi apareixen personalitats destacades del món social i cultural, demana al Govern consens i diàleg.

En el vídeo, d'una durada de més de 3 minuts, hi apareixen alumnes, pares, actors, glossadors, cantants i diferents personalitats. Segons l'entitat, la seva col·laboració és per agrair la feina dels docents. En la cinta, on els participats surten amb cartells en favor del consens i el diàleg, també es reclama un poble unit i es reivindica la presència del moviment social arreu de les illes.

Segons els Joves per Menorca, “davant les actuals circumstàncies de setge a l’educació pública i de regressió a altres temps en els continguts i les formes per part del Govern de les Illes Balears”, han volgut mostrar d’una forma “simpàtica però explícita” el seu suport als mestres “que han donat una lliçó de dignitat, lluita i sacrifici a un govern ignorant i autoritari”.

Els Joves també agraeixen la col·laboració rebuda de Cris Juanico, Joan Bibiloni, Joana Barceló, Oriol Junqueres, les clarisses de Ciutadella, Alfred Bosch, Pablo Iglesias, Joan Herrera, Txarango..., entre molts d’altres que apareixen en el muntatge amb missatges ben clars.

Manifestacions
Demà serà el dia més important des de l'inici de la vaga. Manifestacions a Palma, Eivissa i Maó preveuen convertir el 29 de setembre en una jornada històrica. De fet, la manifestació de Palma es preveu que sigui una de les més nombroses mai organitzades. Els lectors de dBalears podran seguir el relat en directe la protesta de Palma, Eivissa i Maó a través del nostre Twitter.

Relacionat
+ VIST