Segueix-nos F Y T R

Antonio Gómez: «el tancament d'IB3 és impensable»

| Palma |

El vicepresident del Govern, Antonio Gómez, ha assegurat avui que «el tancament d'IB3 és impensable», sobretot perquè l'Executiu ha assolit en aquesta legislatura una gestió financera «viable» de l'ens públic i perquè el seu objectiu és potenciar el sector audiovisual de les Illes.

Gómez ha declarat que la situació del Canal 9 de València i la d'IB3 no «tenen res a veure perquè són realitats molt distintes, i només basta veure l'excel·lent gestió realitzada» en la ràdio i televisió pública balear en aquests dos últims anys.

El conseller ha recordat que IB3 va tancar 2010 amb una liquidació de 96 milions d'euros, de 62 milions el 2011 i de 42 milions el 2012, dels quals 12 van ser per a posar fi a contractes milionaris blindats que havia realitzat l'anterior equip gestor. Aquest any, la liquidació serà de 30 milions, ha concretat.

«L'existència d'IB3 està més que justificada», ha sentenciat el vicepresident, que ha subratllat que l'ens públic ha disminuït la seva despesa en els últims anys un 70 per cent mentre que l'audiència ha crescut d'un 4 a un 7 %, el que mostra la bona acceptació de la seva oferta.

El vicepresident ha insistit en l'objectiu del Govern d'impulsar el sector audiovisual balear i de les petites productores per a impulsar l'economia. En aquest sentit, ha recordat que el pressupost d'IB3 per a 2014 creix en 2,1 milions d'euros, fins els 32,1 milions d'euros, precisament per a fomentar el treball de les productores.

Relacionat
+ VIST