Segueix-nos F Y T R
#16S: vaga indefinida a l'educació

La vaga indefinida es reactiva avui per un dia

Pancarta a l'IES Marratxí.

|

La vaga indefinida es reactiva per un dia a Mallorca i a Menorca. A Eivissa i Formentera l'aturada de les classes serà el pròxim dilluns tal com han decidit les respectives assemblees. La jornada pretén mostrar el rebuig de la comunitat educativa a l'entrada a les aules del Decret de tractament integrat de llengües (TIL) i el desacord amb les retallades que porten patint alumnes i professors fa més de dos anys.

La jornada d'avui arriba després d'un inici de curs marcat per tres setmanes de vaga, centenars de concentracions a totes les Illes i per unes negociacions trencades entre la Conselleria d'Educació i els comitès de vaga.

Les dates triades per aturar de nou són prou significatives. D’una banda, avui es reuneix l’assemblea de batles de Mallorca per tractar, entre altres temes, el Decret de tractament integrat de llengües (TIL). És per això que s'ha convocat una concentració a les 10 del dematí davant de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (Felib) a General Riera a Palma. L'Assemblea de Docents ha fet pública una carta d'agraïment als 37 ajuntaments de Mallorca que s'hi han anifestat contraris al Decret de llengües.

D'altra banda, el dia 11 comença a avaluar-se l’aplicació del TIL i, reactivant la vaga en aquest dia, “volem mostrar-hi una vegada més el nostre rebuig, el nostre desacord amb el model educatiu que imposa el Govern, obviant el parer de la comunitat educativa”, explica l'Assemblea de Docents.

Serveis mínims
Els serveis decretats per Educació seran els mateixos de sempre. A Infantil, Primària i centres d’educació especial hi haurà d'haver-hi un 30% dels docents, a l'ESO un 25% i a centres de règim especial un 20%. A part del secretari i el director del centre.

Pel que fa als centres educatius concertats, els serveis mínims quedaran fixats en un 30% dels professors a infantil i primària, i en un 25% a Educació Secundària Obligatòria. En aquests casos, a més a més, estaran coberts pel director i secretari, i si no existeix la figura del secretari, del cap d’estudis.

Relacionat
+ VIST