Segueix-nos F Y T R

Bauzá i els Prínceps visiten Google i assisteixen a una recepció amb famosos

Bauzá i els Prínceps fruïren amb les revolucionàries ulleres de la companyia de Bill Gates. | JuanJo Martin

| Palma |

Els Prínceps d'Astúries i el president de Balears, José Ramón Bauzá, han visitat avui la seu de Google a Silicon Valley, i han assistit al llançament d'un projecte que permet recórrer la història de la presència espanyola als Estats Units a través d'uns mapes interactius, a més d'haver provar les virtuts d'unes ulleres intel·ligents, que permeten accedir a dades, fer fotografies, enviar correus electrònic i moltes més activitats digitals, només amb l'ús de la veu, i que el gegant tecnològic aviat traurà al mercat.

La visita a l'emblemàtica empresa completa una jornada en la seva visita oficial als EEUU dedicada a prendre el pols de les noves oportunitats de negoci que s'obren en aquest país, un pic superats els efectes de la crisi financera. La delegació espanyola ha volgut animar els inversors a fixar-se en Espanya amb la seva presència.

En aquest punt, el president Bauzá ha pres un paper més secundari en la representació, deixant tot el protagonisme als Prínceps d'Astúries. Per exprés desig d'aquests, precisament, s'afegí a la ruta una visita a l'elitista Universitat d'Stanford, una de les més prestigioses del món, amb un total de 22 premis Nobel en el seu palmarès.

Al darrere dels membres de la Casa Reial hi havia un sempre atent ministre d'Afers exteriors, José Manuel García-Margallo, qui juntament amb Bauzá han acompanyat Felip i Letizia en ambdues visites. De la Marca Espanya parlà Margallo tot assegurant que «Espanya és part del passat i del present dels Estats Units». Al president illenc, en canvi, no se'l sentí pronunciar-se molt sobre la 'marca Balears', que havia dit que anava a promocionar.

Des d'allà, tots justs es van desplaçar amb avió fins a Los Angeles per assistir a una recepció de l'ambaixador dels EEUU a Espanya, James Costos, i el seu espòs, Michael Smith, en la seva residència de Beverly Hills, amb destacats membres de la comunitat hispana a Califòrnia, entre ells els actors Antonio Banderas i Benicio del Toro.

Relacionat
+ VIST