Segueix-nos F Y T R

PSM-Entesa i Esquerra aproven avançar cap a la unitat del sobiranisme

La formació que dirigeix Biel Barceló preveu la “confluència orgànica” amb la formació que dirigeix el reelegit Joan Lladó

Biel Barceló durant la seva intervenció a l'assemblea del PSM-Entesa celebrada a Algaida. | PSM-Entesa

| Palma |

El PSM-Entesa i Esquerra han aprovat aquest dissabte, en les seves respectives assembles, avançar cap una “confluència orgànica” del mallorquinisme polític de signe progressista i sobiranista. El PSM ha aprovat l'acord amb el 90% dels vots dels seus militats mentre que Esquerra ho ha fet amb el 86% dels vots.

L'acord aprovat per l'Assemblea del PSM-Entensa celebrada a Algaida suposa un “reconeixement mutu” entre els sobiranistes i Esquerra com a “referents del sobiranisme progressista als seus respectius territoris”. També estableix que la formació “avala” l’entrada del partit liderat per Joan Lladó a la coalició MÉS per Mallorca, tot precisant que “la concreció d’aquesta participació es determinarà, de comú acord, amb tots els integrants de la coalició”.

El document concreta el mandat del darrer Congrés del PSM-Entesa, que apostava per unificar l’espai de l’esquerra nacional a Mallorca. També preveu el “reconeixement” i la “feina conjunta” que es pugui establir entre les fundacions Emili Darder i Josep Irla, i entre els Joves d’Esquerra Nacionalista (JEN-PSM) i les Joventuts d’Esquerra Republicana (JERC).

Biel Barceló, secretari general del PSM-Entesa, ha destacat que l'acord “suposa una passa important que avança cap a la construcció d’un projecte polític ample i inclusiu, de caràcter mallorquinista, progressista i sobiranista, que serà l’alternativa real a les polítiques del PP de Bauzá i al bipartidisme PP-PSOE”.

Lladó continua al capdavant
Per part seva, el Congrés extraordinari d’Esquerra Republicana, celebrat a Inca, ha aprovat una proposta d'acord amb el PSM-Entesa “per a construir un espai polític des de l’esquerra i per avançar cap al dret a decidir”.

Joan Lladó, que també ha renovat el seu càrrec de president d’Esquerra Republicana a Mallorca, ha manifestat que “el realment important és el dia després de Bauzá, i si seguim amb l’espoli fiscal no tindrem recursos suficients per desenvolupar el nostre projecte”. “Continuarem treballant per un país nacionalment lliure i socialment just”, ha assegurat Lladó.

Durant la reunió, Esquerra també ha aprovat la introducció de modificacions a l’estructura política del partit “posant més èmfasi a les seccions locals amb una xarxa territorial consolidada”.

Relacionat
+ VIST