Segueix-nos F Y T R
Vaga de fam per l'educació

El propietari de Foto Ruano es desvincula de la targeta blava en un 'emocionat' vídeo

| Palma |

Ja són un bon enfilall les empreses que, després de sortir publicat el seu nom al llistat de la targeta que ha d'oferir descomptes als militants del Partit Popular, s'han volgut distanciar de la iniciativa. L'última ha estat la popular botiga de material fotogràfic Foto Ruano.

Un dels propietaris, Dani Ruano, ha protagonitzat un vídeo que ell mateix ha difós al perfil oficial de l'establiment a Facebook, i on explica que d'alguna manera va ser enganat per la persona que el captà, perquè aquesta no li explicà correctament el mecanisme i desconeixia que la iniciativa tenia connotacions polítiques.

El comerciant comenta emocionat i penedit tot el rebombori generat, i afirma que ja ha iniciat els tràmits perquè el seu negoci desaparegui del llistat.

Així mateix, la propietària de Papelerías Company de Marratxí, Susana Company, també s'ha posat en contacte amb aquest mitjà, per a informar que el seu tampoc no oferirà descomptes als afiliats populars, malgrat reconèixer que en un primer moment sí havia signat per ser-hi, sense acabar de reparar que la relació de condicions preferents era pels integrants d'un partit polític.

PIMEM
La Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM), així com la seva delegació específica de Comerç, també s'han volgut desvincular públicament de la iniciativa, encara que asseguren que "respecten" que alguns afiliats seus hagin decidit adherir-s'hi.

La plataforma empresarial afirma que aquestes són decisions que cada propietari ha pres "a títol personal", com a regents de "negocis privats", i fent pràctica d'una capacitat de decisió que per suposat "tenen la llibertat d'exercir". Però malgrat ser ben clars en aquests termes, afirmen que com a organització no han treballat per a fer créixer la llista de comerços que donen un tractament preferent als afiliats del PP.

"PIMEM vol deixar clar que tant la Federació com la seva patronal del Comerç no han estat ni estan vinculades a la targeta blava. Fa més de 37 anys, hem mantingut, mantenim i mantendrem la nostra independència", asseguren, recordant que mai han signat cap acord bilateral amb cap partit polític.

Relacionat
+ VIST