Segueix-nos F Y T R

Els hotelers presionen Bauzá perquè aturi la vaga de fam de Sastre

Campanya per internacionalitzar la vaga de fam de Sastre.

|

Els hotels de Balears estarien presionant a José Ramón Bauzá perquè aturi la vaga de fam del professor Jaume Sastre. Així li han fet arribar fonts pròximes al Partit Popular al docent que porta quinze dies en dejú. El sector tem que el conflicte s'internacionalitzi i pugui anar en contra de la imatge de Balears a l'exterior.

La vicepresidenta de l'executiu de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, Inma de Benito, ha assegurat que “s'ha de resoldre el conflicte educatiu i s'ha de despolititzar”. Benito ha mostrat el seu malestar perquè “és important la bona aplicació del TIL (Tractament Integrat de Llengües)”. Sobre la vaga de fam del docent, Jaume Satre, Benito ha assegurat “desconèixer com està aquest tema”. Sobre si Bauzá cedirà a les peticions de Sastre de reobrir el diàleg amb els docents, la vicepresidenta ha afegit que “el president sap el que ha de fer” i ha assegurat desconèixer si s'ha fet cap comentari a Bauzá sobre aquest tema.

Quinze dies en dejú
El professor de l'IES Llucmajor arriba avui als quinze dies de dejú amb “la força necessària per continuar fins que el cos aguanti” i assegura que “ells s'en fotrien si jo em morís. Només voldran reobrir les negociacions quan vegin perillar els seus càrrecs”. Sastre segueix rebent cada dia desenes de visites de persones conegudes o anònimes que li volen mostrar el seu suport. Ara bé, a partir del dilluns qui vulgui visitar a Sastre s'haurà de senyir a un horari de visites i és que tot i el repòs, Sastre assegura que “les cames ja me les noto dèbils”.

Els últims en fotografiar-se aquest dimecres amb pancartes de suport a Sastre i difondre-les a través de les xarxes amb el hastag #HungerStrikeforCatalan, per internacionalitzar el conflicte, han estat l'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa i el diputat d'Iniciativa Verds, Joan Herrera.

Vaga als centres educatius i manifestació
Aquest dijous els IES de Llucmajor, Marratxí, Sineu, Porreres, Guillem Cifre Colonya, Alcúdia, Albuhaira i el CEIP Sant Jordi secundaran una vaga en suport a Sastre. Tot i que només han confirmat aquests vuit centres, tot apunta a què molts més centres se sumaran de forma espontània a l'aturada.

Ja a la tarda està convocada una manifestació pel centre de Palma que partirà a les 19 hores de la Delegació del Govern i finalitzarà el seu recorregut al Consolat del Mar. Sota el lema, “En educació anam al revés d'Europa”, la marea verda clamarà de nou contra el TIL i la Llei Wert, a tres dies de les Eleccions Europees.

Relacionat
+ VIST