Segueix-nos F Y T R

Les famílies que escolaritzen per primer pic continuen apostant majoritàriament pel català

Cadena humana a l'IES Marratxí. | miquel a. ca

|

Les famílies que escolaritzen per primera vegada als seus fills al sistema públic balear aposten per segon curs, després de l'entrada a les aules de la lliure elecció de llengua a l'ensenyament primerenc, majoritàriament pel català, en un 77% dels casos.

Concretament, 9.005 sol·licituds, el 77% del total; xifra que ha disminuït en tres punts percentuals en relació al curs anterior quan es va triar el català com a primera llengua en el 80% de les sol·licituds. Aquestes són les dades fetes públiques pel Govern a través del seu web sobre el procés d'escolarització pel curs 2014-2015.

D'altra banda, a 2.652 sol·licituds s'ha triat el castellà com a primera llengua, un 23% enfront del 20% registrat en el curs 2013-2014. L'elecció de la primera llengua obeeix al compliment de l'Ordre de 13 de setembre de 2004, aprovada durant l'època de Rafel Bosch, per la qual es regula el dret als pares a triar la llengua en Infantil i en primer i segon de Primària, en aquest últim cas sempre que l'alumne no hagi estat matriculat anteriorment en educació infantil en un centre educatiu sostingut amb fons públics de les Illes Balears.

En total s'han fet 14.885 les sol·licituds de plaça que s'han presentat, un 5% menys que en el curs anterior, 3.015 s'han registrat de forma telemàtica, xifra que representa el 20% del total de les peticions.

Relacionat
+ VIST