Segueix-nos F Y T R

El jutge no admet a tràmit la querella dels docents contra Antoni Camps

Els docents que impulsaren la querella avisen que recorreran la decisió del magistrat. | Javier Coll

| Maó |

El jutge del jutjat de Primera Instància i Instrucció 2 de Maó ha emès una interlocutòria d'inadmissió de la querella que un grup de 37 professors de l'institut Joan Ramis de Maó va interposar contra el diputat Antoni Camps, després de la polèmica carta publicada en els mitjans de comunicació un dia abans de començar la vaga indefinida de mestres, i que segons els docents “difamaba el col·lectiu docent i amenaçava amb conèixer amb noms i cognoms a qui participàs a la vaga”.

El jutge no ha admès la querella en no veure-hi delicte, segons han desvetllat aquest dijous els professors en un comunicat. Els docents ja han anunciat que “en els pròxims dies” al·legaran davant l'Audiència Provincial.

El col·lectiu de professors que va presentar la querella diuen “respectar la decisió del jutge”, encara que “no la comparteixen”, i “discrepen especialment del fet que no es considera voluntat de difamació i incitació a l'odi per part del diputat Antoni Camps”.

En aquest sentit, els docents asseguren que “és obvi”, que “les intencions del diputat poc abans de l'inici de la vaga era predisposar les famílies en contra del col·lectiu docent”, i amb aquesta intenció “es va fer valer de mentides, acusacions de males pràctiques i difamació de la seva integritat personal i professional”, uns “excessos”, que segons els docents “no pertanyen a la llibertat d'expressió, sinó a la calúmnia”.

El col·lectiu de professors del Ramis destaca que “no es tracta d'una denúncia amb voluntat persecutòria, sinó de defensar d'unes acusacions injustes, reivindicant el seu dret a l'honor i fer valer la dignitat professional de tot el col·lectiu docent”.

Antoni Camps
Per la seva banda, el diputat del PP, Antoni Camps ha conegut la notícia el matí d'aquest dijous a través de menorca.info. Referent a això assegura estar “molt content”, encara que afirma que “ja es veia venir que aquesta denúncia no tenia cap recorregut i que acabaria a la paperera”.

Camps en aquest sentit assegura que “ha triomfat la llibertat d'expressió”, i confia que el recurs no arribi tampoc a cap banda. Camps considera que l'únic objectiu d'aquest col·lectiu “era sortir en el periòdic”, i “desacreditar-me a mi i al Partit Popular”, per això espera que davant la no admissió a tràmit d'aquesta querella els professors denunciants “em demanin disculpes”.

Relacionat
+ VIST