Segueix-nos F Y T R

La salut de Sastre es ressent després de gairebé un mes en vaga de fam

Representants dels docents de l'IES Joan Ramis i Ramis de Maó visitaren Sastre a la Casa Llarga. | R.L.

| Palma |

El docent que fa prop d'un mes que està en vaga de fam per l'educació, Jaume Sastre, no afluixa en la seva convicció, malgrat que les últimes analítiques mèdiques ja constaten els efectes en el seu cos dels quasi trenta dies sense ingerir aliments.

Segons destaca el professor en l'últim escrit al seu bloc, els valors de la glucosa, el potassi i la transferrina ja estan per sota dels nivells mínims, i l'àcid úric s'ha disparat, ja que en aquests moments el seu cos crema proteïna muscular.

Tanmateix, tots aquests són efectes "normals" per algú que ha passat l'últim mes sense menjar, segons afirmen els facultatius que l'atenen.

En tot cas, Sastre confirma que continua cremant etapes d'aquesta acció, i informa que en la que es troba actualment s'ha alentit la reducció de pes pel que fa al ritme dels primers vint dies, amb uns 15 kg. perduts fins aquesta data.

Pel que fa a l'actitud fins ara immòbil de qui segons el docent ha de posar punt a aquesta situació -el president Bauzá-, Sastre considera que "no demana res de l'altre món".

Afirma que en un context en el qual hi ha un conflicte obert amb una vaga indefinida que no s'ha desconvocat, cal reprendre la negociació, en aquest cas, a una taula amb representants del Govern i dels comitès de vaga de l'Assemblea de Docents i dels sindicats.

Relacionat
+ VIST