Segueix-nos F Y T R

El 87% dels claustres que han votat el TIL el rebutgen, segons l'Assemblea de Docents

Representants de l'Assemblea de Docents a un acte al Mercadal. | Josep Bagur Gomila

| Palma |

L'Assemblea de Docents assegura que, després del primer any d'imposició del TIL a Balears, el rebuig a la política educativa del Govern és més viu que mai a les escoles i instituts de les Illes. Segons el seu recompte, un total de 103 claustres de centres educatius han votat 'no' al nou projecte del Tractament Integrat de Llengües (PTIL) pel curs que ve.

"D'entre els centres que ens consta que han duit el PTIL a votació, un 87 % l'han rebutjat", indicaren fonts dels docents, just el mateix dia que segons l'ordre amb data de 9 de maig expira el termini per entregar a la Conselleria els nous projectes TIL pel curs vinent.

Segons els professors i mestres en lluita, són "una minoria" els centres que hauran entregat els projectes aprovats, quelcom que es basa en el "fort rebuig" que hi ha a dins dels centres, a més dels "retards injustificats en la convocatòria i uns terminis impossibles de complir".

L'Assemblea recorda que a finals del curs passat van ser al voltant d'una vintena els centres que no aprovaren els projectes TIL als seus claustres, però enguany, amb molts encara pendents de celebrar i amb "pressions" per part de la Conselleria, s'ha passat del centenar.

Estratègia per pressionar
Els docents insisteixen en el fet que Educació ha duit a terme una certa estratègia per afavorir els seus interessos en les votacions. Així per exemple, diuen haver rebut informacions falses, com que es negava el dret a la votació secreta, o apunten a les "visites de certs inspectors" que durant el curs s'han convertit més aviat en "comissaris polítics", infundint por als equips directius i "duent-los a cometre greus irregularitats".

Esmenten que al CEIP Son Ferriol es posaren problemes per fer la votació secreta i es va demanar que s'argumentàs el vot negatiu per no considerar-lo nul. A l'IES Son Pacs anaren més enllà, asseguren, i no es permeté la votació secreta, un extrem que "contravé la legalitat". A més, indiquen que hi ha altres direccions de centres que han optat per enviar els PTIL, suposadament aprovats a la Conselleria, sense que aquests hagin passat realment pel claustre.

En relació a això, al Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents demanen que s'impugnin i denunciïn les possibles irregularitats a través de la comissió jurídica, i remarquen que la línia de no aprovació dels projectes TIL és "fonamental" per a poder arribar a presentar recursos als jutjats, en cas que la Conselleria decideixi aprovar aquests projectes de manera unilateral.

Relacionat
+ VIST