Segueix-nos F Y T R

L'Assemblea de Docents reclama a Educació que negocii amb els comitès de vaga

Roda de premsa del comitè de vaga de l'Assemblea de Docents davant el Parlament. | Nuria Rincón.

| Palma |

L'Assemblea de Docents de Balears demana a la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats que convoqui els comitès de vaga per a resoldre el conflicte iniciat per la imposició del Tractament Integrat de Llengües (TIL) i nega que el Govern tingui una voluntat dialogant.

Després que tant la consellera com els representants dels sindicats assistissin ahir a una reunió de la mesa sectorial d'educació, i que en sortir es destacàs la "voluntat negociadora" reflectida en la trobada, tot i no parlar d'acostaments clars, l'Assemblea de Docents demana que es convoqui els comitès de la vaga indefinida que es manté des de l'inici de curs.

L'entitat acusa el president del Govern, José Ramón Bauzá i la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, d'intentar «crear friccions entre els sindicats i l'Assemblea de Docents», en dir que amb aquesta organització no es pot negociar.

L'Assemblea considera que «ningú dubta» que aquesta organització és «un dels actors principals en aquest conflicte» i que «la convocatòria honesta d'ambdós comitès de vaga (el dels sindicats i el de l'Assemblea) és una cosa imprescindible per a cercar una sortida dialogada».

Entre els assumptes abordats per la mesa sectorial figurà un calendari de negociacions per a la millora de les condicions sociolaborals dels docents, una cosa que l'Assemblea considera «molt vinculada a les reivindicacions de la vaga indefinida que segueix convocada».

Consideren els docents que la negociació d'aquest tema obeeix a la intenció de la Conselleria de «donar la imatge de bona voluntat i desig de tancar el conflicte amb la comunitat educativa» a finals de curs, «despistant i fent-se una foto».

En opinió de l'Assemblea, «no es pot parlar de bona voluntat en un moment que els comissaris polítics de la Conselleria estan pressionant els equips directius» perquè s'aprovin els plans de tractament integrat de llengües (PTIL) dels seus centres per al curs que ve, «arribant al maltractament psicològic», asseguren.

Segons l'Assemblea, de moment 48 instituts i 81 col·legis de Balears «han dit no al TIL en la primera votació», el que consideren una «última mostra» que el conflicte segueix «bén obert».

Relacionat
+ VIST