Segueix-nos F Y T R

Camps defensa que imposant el projecte TIL "garantim el dret a l'educació"

Camps durant una visita a un alberg a Menorca. | KIKA TRIAY

|

La consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, ha assegurat que la resolució que obliga als centres que no tinguin aprovat encara o ja rebutjat un projecte de Tractament Integrat de Llengües a 31 de juliol a aplicar transitòriament el TIL elaborat per la Comissió de Coordinació Pedagògica del centre, serveix per “garantir el dret a l'educació”.

La consellera ha defensat que així tots els infants “tindran un projecte en començar el curs” perquè “és responsabilitat d'aquest govern mirar pels infants d'aquestes Illes”. Així ha defensat Camps aquesta nova maniobra d'Educació que no ha volgut quantificar claustres han rebutjat el projecte TIL elaborat per les seves comissions de coordinació atenent a la normativa actual. La consellera ha defensat que hi ha moltes casuístiques diferents i és difícil de xifrar.

Camps, que ha rebutjat parlar en termes 'd'imposició', ha assegurat que si hi ha o no noves mobilitzacions aquest setembre “és responsabilitat de l'Assemblea de Docents, nosaltres sempre hem estat aquí per negociar i arribar a acords”.

Camps ha fet aquestes declaracions durant la roda de premsa de presentació de la primera fase del Pla de millora d'infraestructures educatives. Educació destinarà 27,7 milions d'euros a retirar estructures de fibrociment, a eliminar barreres arquitectòniques i a construir nous centres o a reformar-los. La menorquina ha precisat que "no és important fer nous centres sinó millorar els que tenim i que els infants hi puguin anar amb seguretat".

Relacionat
+ VIST