Segueix-nos F Y T R

El PSIB afirma que l'herència en residus del Consell és «un dèficit de 40 milions fins 2041»

Els socialistes es comprometen a suspendre la crema de fems de fora si tornen a governar

Pintada a Palma contra la importació de residus. | J. Torres

|

El PSIB ha denunciat que l'herència que deixarà la presidenta del Consell, Maria Salom, a tots els mallorquins, per la seva gestió dels residus, serà «un dèficit en la tarifa de residus de 40 milions d'euros que es perpetuarà fins a l'any 2041».

Així ho ha apuntat la portaveu adjunta del Grup Socialista del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido, aclarint que es tracta d'un dèficit que s'ha creat en els anys 2012 i 2013, anys en els quals la gestió depengué íntegrament dels populars.

En aquest sentit, Garrido ha defensat que per poder diferir el pagament del dèficit fins al 2041, el PP ja va ser advertit que havia de modificar el contracte amb Tirme, l'adjudicatària del servei, la qual cosa encara no ha dut a terme.

«Si el PSIB governa el Consell de Mallorca la propera legislatura es farà aquesta modificació de contracte per acabar amb la importació de fems», ha avançat la portaveu adjunta.

A més, Garrido ha explicat que la tarifa de 2015 imputa com a ingressos 6 milions d'euros per incineració fems importats de fora de l'arxipèlag, dels quals 4 milions són els que ja es van imputar a la tarifa de 2014. «Són 4 milions corresponents a les 100.000 tones de Roma que mai arribaran i per tant són doblers que mai s'ingressaran», ha informat.

Per això, la socialista aclareix que el PP els torna incloure «per quadrar els comptes i poder congelar la tarifa malgrat això suposi incrementar el dèficit tarifari en 4 milions d'euros més» i tot i no tenir cap suport sòlid.

Amb tot això, la Comissió de govern autoritzarà aquest dijous la importació de 85.000 tones de fems procedents d'Itàlia i d'Irlanda del Nord, que juntament amb les 100.000 de Roma, les 1.200 de Molins de Rei i les 3.800 de Sabadell, suposen que «el PP pretén cremar 200.000 tones en 6 mesos, quan l'autorització ambiental que Tirme només permet 120.000», revela Garrido.

Davant d'aquesta situació, Garrido ha insistit que «li queden 6 mesos» a la incineració de fems de fora, perquè el pròxim govern socialista modificarà el contracte amb Tirme i "aturarà aquesta aberració".

Relacionat
+ VIST