Segueix-nos F Y T R

El PI presenta el seu programa de bon Govern

El Pi ha presentat aquest dissabte el seu programa electoral de cara als comicis de maig. | El Pi

| Palma |

Proposta per les Illes (El Pi) ha presentat aquest dissabte, durant una convenció del partit a la qual han assistit unes 200 persones, el seu programa electoral amb vista en els comicis de maig. El document definitiu recull propostes dels membres de Mallorca, Menorca i Eivissa, com també les aportacions de fins a 57 entitats d’àmbits diversos.

«Avui és un dia important, la culminació d’un camí que vàrem començar fa més de dos anys: avui presentam el primer programa electoral del Pi-Proposta per les Illes», ha destacat Jaume Font, president de la formació política, que ha ressaltat la feina feta pels diferents equips de treball.

Els afiliats del Pi han disposat d’una setmana per fer esmenes a l’esborrany, que aquest dissabte han estat debatudes i votades pels assistents a la Convenció. També s’han tingut en compte les aportacions d'entitats socials, sindicats, associacions i organitzacions d’àmbits diversos.

Com ha explicat Jaume Font, el seu és un projecte de bon govern, seriós, sense promeses que no es puguin complir. I ha destacat els cinc eixos fonamentals a través dels quals s’estructura el programa autonòmic: «Participació, transparència, consens, equitat i sensibilitat».

Sobre aquest darrer punt, Font ha assenyalat que només els qui pateixen o han patit són capaços de posar-se al lloc d’aquells que ho passen malament. «A les Balears hi ha 115 mil famílies en risc d’exclusió social. Representen el 28,7% de la població, molt per damunt de la mitjana estatal. Això no es pot consentir i aquesta ha de ser una de les nostres prioritats, tal com queda reflectit en el nostre programa electoral», ha afirmat.

Un altre dels principis bàsics del que Jaume Font ha descrit és la lluita per un major autogovern i un nou model de finançament. «El nostre programa és cent per cent balear, no ha vengut ningú de Madrid a dir-mos quines han de ser les nostres propostes», ha afirmat.

«Perquè aquesta és la fortalesa del Pi: només ens devem als ciutadans de les Illes. Som l’únic partit nascut a les Balears amb presència a Mallorca, Menorca i Eivissa. Per això podem lluitar, i lluitarem, sense complexos ni hipoteques pels interessos d’aquesta terra», ha afirmat.

Font ha destacat que el seu programa és la primera eina per canviar el nostre futur, per exigir un nou finançament, per deixar de ser els primers en deures i els darrers en drets. «Per defensar la nostra identitat i la nostra cultura», ha assegurat.

Un cop incorporades les esmenes aprovades pels afiliats aquest dissabte, el Programa General del Pi al Parlament de les Illes es podrà consultar a partir de dilluns a la pàgina web del partit: www.propostaperlesilles.com

Relacionat
+ VIST