Segueix-nos F Y T R

MÉS es marca l’objectiu de 'Pobresa Zero'

Els candidats de MÉS per Mallorca Biel Barceló, Antoni Noguera i Neus Truyol, a casa de na Magdalena Moragues, en el barri des Jonquet de Palma. | MÉS per Mallorca

| Palma |

MÉS es marca l’objectiu de ‘Pobresa zero’. La formació ecosobiranista ha realitzat aquest dissabte un acte, en una casa particular situada al barri del Jonquet de Palma, en el qual ha reivindicat que cap persona es quedi sense llum, aigua o calefacció. 

Biel Barceló, candidat de MÉS a la presidència, Antoni Noguera, candidat a Cort i Neus Truyol, cadidata a Cort han assistit a l’acte i han assegurat que no només es tracta de garantir l’accés a l’habitatge sinó garantir unes condicions dignes.

Noguera, en aquest sentit, ha explicat que «en molts casos, aquests factures pugen tant que hi ha famílies que, un cop pagat l’habitatge, tenen molts problemes per accedir aquests serveis bàsics: aigua, llum i calefacció. Cal tenir en compte que la crisi ha afectat a moltes famílies: tenim sous baixos, pensions baixes, moltíssima gent a l’atur».

Des de MÉS per Mallorca recorden que els salaris i les pensions a Balears són dels més baixos de tot l’estat. I al mateix temps, el preu de l’habitatge és dels més cars: això ofega als col·lectius més febles i incrementa el risc d’exclusió social i de pobresa. Joves, mares solteres, gent gran, aturats de llarga durada. «En aquesta legislatura, caracteritzada per una veritable situació d'alarma social, la qualitat dels serveis socials que presta l’Ajuntament de Palma ha patit una greu davallada», ha assegurat Noguera.

Establir prioritats 

El candidat de MÉS ha assegurat que el seu objectiu és la ‘pobresa zero’. «En primer lloc, garantirem que cap persona quedi sense llum, aigua ni calefacció», ha afirmat.

«Per a fer-ho, invertirem les prioritats de despesa. El PP ha fet perdre milions i milions d’euros en corrupció, en el Palau de Congressos... Nosaltres prioritzarem la despesa social. A més, comptarem amb els nous ingressos d’un major IBI a les gran superfícies comercials  i amb els ingressos que Palma no rep des de fa tres anys dels 30 milions que li correspondrien per la Llei de Capitalitat», ha assegurat.

Finalment, Noguera recorda que «la integració total passa per tenir feina». «Per això augmentarem els recursos per a programes d'inserció sociolaboral i de formació professional, ja que sense aquests, no es pot fer una feina d'integració amb garanties», ha explicat. 

+ VIST