Segueix-nos F Y T R

MÉS exigeix «sí o sí» el cap de llista per formar coalició amb Podem a les Generals

MÉS exigeix «sí o sí» el cap de llista per formar coalició amb Podem a les Generals. Membres de la formació en una imatge d'arxiu. | Arxiu dB

|

Quan falten pocs dies perquè MÉS esculli la persona que encapçalarà la llista de la formació al Congrés dels Diputats espanyol, comencen a transcendir alguns detalls de les negociacions que manté la formació amb Podem per tal de concórrer plegats als comicis del 20 de desembre.

Les condicions dels ecosobiranistes per tal d'arribar a un acord amb la formació que lidera Alberto Jarabo giren al voltant de tres punts, segons explica el portaveu de MÉS, David Abril, al dBalears.
«Exigim a Podem, sí o sí, el cap de llista de la possible coalició, ja que Més per Menorca i Més per Mallorca sumem més vots que ells», apunta Abril.

Les altres dues «exigències» dels ecosobiranistes són les de conservar el nom de la formació MÉS en aquesta possible candidatura conjunta i el de decidir a quin grup parlamentari s'inscriuria un possible diputat que obtingués la coalició.

Segons el mateix Abril sembla complicat que Podem accepti aquestes condicions, ja que el passat més de juliol la formació decidia en una assemblea nacional utilitzar el sistema de la circumscripció única a nivell estatal per elegir tots els membres de la llista per a les Generals.

Podem té ara fins al pròxim dia 17 d'octubre per estudiar les «exigències» de MÉS, ja que aquell dia els ecosobiranistes escolliran el seu candidat a les eleccions generals tant si hi concorren sols com en coalició.

+ VIST