Segueix-nos F Y T R

Campomar critica la fusió entre CaixaBank i Bankia: «Ja hi ha municipis sense oficines bancàries i aquesta situació s’agreujarà»

|

MÉS per Mallorca considera que els serveis financers i bancaris són «essencials per a la població» i ha registrat una iniciativa al Parlament per a lluitar contra l’exclusió financera i posar la banca al servei de les persones. La Proposició no de Llei dels ecosobiranistes, segons ha explicat la diputada Joana Aina Campomar, vol que el Govern espanyol «obligui la banca a la transparència en les comissions i a complir una sèrie de serveis essencials, amb un mínim d’oficines per població i municipi».

Arran de la fusió entre CaixaBank i Bankia, consolidada recentment, Campomar ha recordat que «ja hi ha municipis sense oficines bancàries i aquesta situació s’agreujarà» i ha demanat a l’Estat que «posi regulacions i mitjans perquè els ciutadans no quedin sense serveis financers». «Les persones que tenen menys mitjans i són més vulnerables són les que pateixen més aquesta manca d’atenció i serveis», ha recalcat.

El text també demana «potenciar la funció social de les entitats financeres ètiques, les cooperatives de crèdit» i posa l’accent en exigir «llocs de feina estables» al sector, així com «mesures per garantir solucions i alternatives pels treballadors afectats per les fusions bancàries».

+ VIST