Segueix-nos F Y T R

Marga Prohens: «S'han de protegir les particularitats de cada illa sense qüestionar la unitat de la llengua»

|

Marga Prohens ha estat triada aquest dissabte nova presidenta del PP a les Balears, amb el 99,72% dels suports, després d'haver-se presentat com a única candidata per a ocupar aquest càrrec.

El president del PP espanyol, Pablo Casado, va fer un discurs durant la clausura del 16è Congrés en què es va apuntar al secessionisme negacionista de la unitat de la llengua catalana i va afirmar que a les Balears «no parlau català» i, com si fos quelcom d'oposat, va afegir «parlau mallorquí, menorquí, eivissenc i formenterer».

També va fer referència als Països Catalans: «a qui se li acudeix dir que les Balears són part de no sé quins Països Catalans? És que no han vist aquestes pedres? No han visitat els pobles? No han escoltat aquesta llengua?».

Sobre tot això, ha estat demanada Marga Prohens aquest dilluns en el programa AlDia d'IB3 i ha explicat: «El que va dir Pablo Casado és una cosa que va arrancar aplaudiments allà dedins però que tambe els arrancaria defora. I és que no som Països Catalans, que nosaltres som una comunitat autònoma amb una història mil·lenària. Que hem estat fins i tot Regne de Mallorca, que hem d'estar orgullosos del nostre patrimoni, de la nostra cultura i de ser qui som».

Prohens ha volgut restar-li importància a les declaracions de Pablo Casado i ha explicat que, a banda de llengua, Pablo Casado va parlar de moltes coses més com l'IVA turístic superreduït, un finançament amb llum i taquígrafs, del REB, d'insularitat...

«El meu posicionament quant a llengua és conegut. A jo ningú me donarà lliçons quant a llengua; sempre he estat en el mateix lloc i sempre hi seré. El Partit Popular defensa l'Estatut d'autonomia. També és cert que l'article 35 parla de les particularitats de la llengua en cada illa i això és una riquesa. En tema de llengua, que no ens facin triar. S'ha de protegir, com mana el nostre Estatut, aquesta particularitat a cada una de les illes sense qüestionar la unitat de la llengua. Per tant, defens el nostre Estatut».

Relacionat
+ VIST