Segueix-nos F Y T R

Podem: «El decret d'estabilització és un error si inclou una exoneració que limita el dret dels ciutadans a ser atesos en català»

| |

Aurora Ribot, com a membre de l'Executiva de Podem a les Balears, ha demanat aquest dimarts «asseure's a parlar» amb els seus socis del Pacte de Govern sobre l'excepció del català a la Sanitat perquè «ser atès en aquesta llengua és un dret».

Així s'ha pronunciat la membre de l'Executiva de Podem Balears aquest dimarts, en declaracions als mitjans de comunicació, als passadissos del Parlament.

«A Podem, tenim clar que és imprescindible garantir el dret de la ciutadania a ser atesos en català quan s'adrecen a l'Administració, en aquest cas a la Sanitat», ha manifestat, tot recordant que «un 30% de la població balear parla habitualment en català».

«Necessitam una sanitat de qualitat, si volem un estat del benestar sa i robust, però també que t'atenguin en les dues llengües d'aquesta comunitat autònoma», ha continuat Ribot, que, per aquest motiu, ha demanat «asseure's a parlar amb els seus socis del Pacte de Govern perquè s'està abordant un dret que cal garantir».

Així, ha assegurat que la postura de Podem és que «el decret d'estabilització és un error si inclou una exoneració que limita el dret dels ciutadans». «Necessitam professionals formats però que també ho puguin fer en català. Cal trobar la fórmula per a combinar les dues coses», ha incidit.

+ VIST