Segueix-nos F Y T R

MÉS contesta al PSIB: «El que seria una deslleialtat és que Armengol no convoqui el Consell de la Llengua Catalana»

| |

El diputat de MÉS per Mallorca Joan Mas 'Collet' ha subratllat, aquest dimecres, que seria «una deslleialtat» que la presidenta del Govern, Francina Armengol, no convoqui el Consell Social de la Llengua Catalana.

Així ha respost el diputat ecosobiranista davant la consideració de la portaveu del Grup Socialista, Pilar Costa, que ha qualificat com una «deslleialtat» justament el contrari, que es convoqui el Consell Social de la Llengua Catalana sense que ho faci la presidenta.

De fet, Mas ha assegurat que, si no fos així, el convocarien a través de la directora general de Política Lingüística i vicepresidenta del Consell, Beatriu Defior, que precisament és un dels càrrecs que podria dimitir si no arriben a un acord PSIB i MÉS sobre l'exoneració del català en el procés d'estabilització de professionals sanitaris.

«Seria deslleial si no ho convoca la presidenta i els qui seríem lleials som nosaltres al Consell de la Llengua Catalana», ha subratllat el diputat de MÉS, alhora que ha emplaçat a esperar veure què passa amb els recursos de l'OCB i l'STEI per a prendre decisions «contundents».

Segons les seves paraules, «la pilota està sobre la taula del PSIB». «Nosaltres continuarem oberts a negociar però el tema no està resolt. Cal respondre des del Consell Social de la Llengua Catalana, si es convoca», ha reafirmat.

Tot i les possibles dimissions que encara no han estat anunciades, el diputat de MÉS ha subratllat que se cenyeixen als plantejaments «del present», que són el recurs de l'OCB i la petició de convocatòria del Consell Social. «Ens hem mantengut en un espai negociador, però les respostes seran contundents».

Tot i això, ha indicat que la qualitat sanitària els «interessa molt» i aquesta passa perquè la ciutadania sigui atesa en la llengua pròpia de les Balears. «No podem tenir un funcionari que de per vida no demostri coneixement de la llengua pròpia», ha acabat.

Relacionat
+ VIST